Vandens nėra – kalti gyventojai?

Be karšto vandens likę Savanorių prospekto 11A namo gyventojai sulaukė namo statytojo pasiaiškinimo. Anot bendrovės "Akirta", dėl susidariusios padėties kalti ir patys gyventojai.

Vakar "Vilniaus diena" rašė, kad Savanorių prospekte esančiame daugiabutyje susiklostė paradoksali padėtis: gyventojai, tvarkingai mokantys visus mokesčius, liko be karšto vandens.

Laišką redakcijai parašiusi vilnietė Lina skundėsi, kad dauguma namo gyventojų – jaunos šeimos su mažais vaikais ir kūdikiais, todėl palikti be karšto vandens labiausiai kenčia vaikai.

Anot jos, gyvenamojo namo statytoja BSI kompanija, kitaip dar žinoma kaip "Atkirta", namą Valstybinei teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos tarnybai žadėjo priduoti 2007 m., tačiau iki šiol to nepadarė.

Pagal galiojančią tvarką, kol namas nepriduotas, gyventojai, jau įsikėlę į naujus butus, negali sudaryti tiesioginių sutarčių su Vilniaus šilumos tinklais, tad sąskaitas už vandenį ir kitas paslaugas pateikdavo namo statytojai.

Vilniaus šilumos tinklų atstovai tvirtina, kad gyventojų sumokėti mokesčiai jų nepasiekė, tad ir buvo imtasi drastiškų priemonių.

"Atkirtos" atstovai "Vilniaus dienai" įvardijo tris priežastis, kodėl susidarė tokia padėtis, ir pažadėjo labai stengtis, kad namas būtų kuo greičiau priduotas.

Anot jų, dėl to, kad gyventojams atjungtas karštas vanduo, kaltas ir jų pačių aplaidumas bei nenoras pasirašyti sutartis su administruojančia įmone.

"Prieš pusę metų buvo pateiktos sutartys, kurių pagrindu administruojanti įmonė pateiktų sąskaitas ir tiesiogiai pervestų lėšas "Vilniaus energijai". Prieš atjungiant karštą vandenį iš 82 gyventojų pasirašę buvo tik 12", – redakciją informavo "Atkirta".

Bendrovės atstovai dalį kaltės suvertė ir "Vilniaus energijai". Anot jų, pasirašius notarines sutartis ir įsiteisinus butą, Rytų skirstomieji tinklai pasirašo tiesiogines sutartis su savininkais, o "Vilniaus energija" atsisako, nes jiems turbūt patogiau ir mažiau darbo surinkti mokesčius iš įmonės, nei sudaryti tiesiogines sutartis su 82 gyventojais.

"Šiandien sutvarkyti visi dokumentai, reikalingi priduoti namą, tik turime finansinių sunkumų ir negalime atsiskaityti su įmone, atlikusia akustinius matavimus. Stengiamės, kad namas būtų priduotas", – pabrėžė "Atkirtos" atstovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių