„Velomaratonas“: dviratininkas T. Vaitkus kviečia ištrūkti iš komforto zonos

  • Teksto dydis:

Didžiausiame dviračių entuziastų renginyje „Velomaratonas“ sportininkų važiavime startuosiantis profesionalus dviratininkas  Tomas Vaikus treniruojasi ypatingu būdu. Jau šį trečiadienį sportininkas ketina įveikti 360 kilometrų atstumą, mindamas iš Klaipėdos į Vilnių.

– Tomai, papasakok, kaip kilo mintis surengti „Tour de Lituanie“?

– Startai sudėtingiausiose pasaulio dviračių plento varžybose „Tour de France“, „Giro de Italia“, olimpinėse žaidynėse padėjo suprasti, kad  užsibuvau komforto zonoje. Ilgus metus dirbau tą darbą,  kurį geriausiai išmanau ir sugebu. Tuomet mano geras draugas žinodamas ir matydamas situaciją, pasiūlė lažintis – išsikelti sau tokį tikslą, kurio nemanau galėsiantis įveikti, kuris viršys mano galimybes. „Tour de Lituanie“ – vienas jų. Tai būdas mane pakankinti ir laimėti lažybas, nes atstumas, kurį ketinu įveikti –  iššūkis viskam: valiai, organizmui.

– Kodėl pasirinkai maršrutą Klaipėda – Vilnius?

– Gimiau ir užaugau Lietuvoje. Čia prasidėjo mano kaip profesionalaus sportininko karjera. Kuomet kilo mintis surengti „Tour de Lituanie“ neliko abejonių, kad startuosiu viename gražiausių Lietuvos miestų, Klaipėdoje. Minsiu vienu vaizdingiausių keliu mūsų šalyje – Panemune. Nuo Klaipėdos iki Vilniaus 360 km. Tie, kurie domisi dviračiu sportu, žino, kad tai panašus atstumas kaip du „Tour de France“ etapai.

– Kur ir kada prasidės žygis Panemune?

– Liepos 8 dieną, 8 valandą pajudėsiu nuo Danės gatvės, Klaipėdoje. Labai džiaugiuosiu, kad prie šios mano iniciatyvos sutiko prisijungti ir drauge dalį distancijos minti du mano draugai, Mindaugas Baltuška ir Valdas Kinčius. Mindaugas intensyviai ruošiasi paraolimpinėms žaidynėms, kuriose  tikisi iškovoti aukščiausią apdovanojimą, todėl dalyvavimas „Tour de Lituanie“ bus jam gera treniruotė. Visas maršrutas yra suskirstytas stoteles. Juose visi norintys galės prisijungti ir drauge su manimi minti dviračius Vilniaus link. Labai tikiuosi, kad šią savotišką estafetės lazdelę periims kuo daugiau dviračio sporto mylėtojų.

– Ko tikiesi organizuodamas „Tour de Lituanie“?

– Intensyviai ir sunkiai ruoštis, bei atstovauti stipriausias pasaulio komandas motyvuodavo didelės pinigų sumos. „Tour de Lituanie“  neturi rėmėjų ar paslėptos reklamos. Prieš savaitę įvykusi tragedija, kuomet pasivažinėjimas dviračiu jaunam vaikinui baigėsi mirtimi, privertė suklusti. Siekiu populiarinti dviračių sportą Lietuvoje, primindamas apie saugas eismo kultūrą kelyje. Ilgametė patirtis rodo, kad ne visi vairuotojai gerbia dviratininkus. Nesvarbu profesionalas ar mėgėjas esi, užlipęs ant dviračio tampi eismo dalyviu. Kuris gerbia ir saugo aplinkinius. „Tour de Lituanie“ – tą ir sieku parodyti bei motyvuoti kiekvieną išlipti iš komforto zonos ir siekti dar didesnių tikslų.


Šeštasis dviračių entuziastų renginys „Velomaratonas“ vyks rugpjūčio 23d. (sekmadienį).

Dalyvių lauks trys skirtingos distancijos: vaikų (2,4km), ERGO mėgėjų (10km, 20km arba 30km), ir TOYOTA sportininkų (50km arba 100km). Pirmoji trasa skirta mažiesiems dalyviams, vaikams iki 12 metų.

Mėgėjų važiavimas – entuziastams, kurie pagal norus ir galimybes gali rinktis vieną iš skirtingo ilgio atstumų. Sportininkų distancija lauks dviračių sporto profesionalų arba tų, kurie nori išbandyti savo jėgas ir važiuoti fiksuojant laiką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių