„Velomaratono“ pagalbininkė Rasa: savanorystė – pilietiškumo pradžiamokslis

  • Teksto dydis:

Didžiausią dviratininkų kiekį Lietuvoje pritraukiantis „Velomaratonas“ kasmet kviečia prisijungti naujų patirčių bei atsakomybių siekiančius savanorius. Organizatoriai džiaugiasi, kad savanorių būrys didėja ir atsiranda vis naujų bendraminčių, prisidedančių prie dviračių kultūros puoselėjimo bei didelio masto renginių organizavimo Lietuvoje.

Daugumos „Velomaratono“ savanorių nuomone, prie organizacinės grupės prisijungti paskatino renginio idėja – suburti dviratininkų bendruomenę vienoje vietoje, dovanojant dviračių šventę. Didžiausia motyvacija užsiimti savanoriška veikla „Velomaratone“ buvo galimybė įgauti renginių organizavimo patirties, išbandyti  save naujose srityse bei pažinti naujus žmones.

Rasai Danilevičiūtei šis „Velomaratonas“  bus šeštasis, kuomet ji ne tik dalyvė, bet ir savanorė: „Užaugau drauge su „Velomaratonu“. Kasmet stebėjau, kaip bręsta publika ir keičiasi požiūris į dviračių kultūrą Lietuvoje. Per kelerius metus dalyviai pradėjo rinktis ne tik į  dviračių lenktynes, o į didelę šventę “, – mintimis dalinosi pašnekovė.

Paklausta, kodėl nusprendė pradėti užsiiminėti savanoriška veikla „Velomaratone“, Rasa prisipažįsta: „Siekiau susipažinti su organizacine renginių puse. Padirbti su profesionalais. Įgyjau naudingos patirties, kurią galėsiu pritaikyti ir kitose srityse“.

Renginio sumanytojas Nacionalinio automobilių klubo vadovas Benediktas Vanagas teigia: „Savanoriai – „Velomaratono“ veidas – jie pasitinka dalyvius, su jais bendrauja, suteikia jiems informaciją, o bendras organizatorių bei savanorių rezultatus – darniai bei sklandžiai įgyvendintas renginys“.

Šiemet organizatoriai toliau siekia skatinti savanorystės idėją bei ugdyti motyvuotą pilietį: „Laukiame jaunų, energingų žmonių, norinčių prisijungti prie mūsų komandos, įgyti patirties ir gerai praleisti laiką“, – apie savanorius kalbėjo Benediktas Vanagas.

Į rugpjūčio 23 d. vyksiantį renginį jau užsiregistravo daugiau nei 2000 dalyvių. O visi norintys savanoriauti „Velomaratone“ netrukus bus kviečiami registruotis užpildant savanorio anketą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių