Vers­lo plėt­rai – nau­jos idė­jos

  • Teksto dydis:

Pa­jū­ry­je ar­mė­niš­ką vir­tu­vę gar­si­nan­tis res­to­ra­no „Ara­rat“ sa­vi­nin­kas Gar­ni­kas Ka­za­ria­nas nu­spren­dė drą­siai ženg­ti į sos­ti­nę. Vil­niu­je du­ris at­vė­ręs res­to­ra­nas „Plen­to Griil & Wi­ne“ skai­čiuo­ja 100 die­nų nuo įkur­tu­vių.

Šuo­lis į Vilnių

Klai­pė­do­je sėk­min­gai vei­kian­čio res­to­ra­no „Ara­rat“ sa­vi­nin­kas G.Ka­za­ria­nas at­vi­ra­vo, kad dar vie­no res­to­ra­no įren­gi­mas jam bu­vo iš­šū­kis, nes sos­ti­nė­je te­ko su­si­dur­ti su rim­ta kon­ku­ren­ci­ja.

„Tai ne­bu­vo už­puo­li­mas ar už­ka­ria­vi­mas. Tai tik mū­sų no­ras sos­ti­nę su­pa­žin­din­ti su ar­mė­niš­ku mais­tu ir vy­nais. Mes iš­si­ski­ria­me tra­di­ci­ne ar­mė­niš­ka vir­tu­ve ir ypa­tin­ga ar­mė­niš­kų vy­nų ko­lek­ci­ja. Dau­gy­bė žmo­nių do­rai net ne­ži­no, ko­kie tie ar­mė­niš­ki vy­nai. Jie įpra­tę, kad mū­sų vy­nai sal­dūs, o taip nė­ra. Mes jiems pa­dė­si­me at­ras­ti sau Ar­mė­ni­ją iš nau­jo“, – kal­bė­jo ži­no­mas klai­pė­die­tis.

Pra­dė­jęs vers­lą nuo res­to­ra­no, vė­liau jį iš­plė­tęs iki vieš­bu­čio su SPA pa­slau­go­mis, G.Ka­za­ria­nas ku­rį lai­ką svars­tė, kaip plė­to­ti ar­mė­niš­ko vy­no pre­ky­bą.

„Sup­ra­tau, kad lie­tu­viai vy­ną per­ka pre­ky­bos cent­ruo­se ir ne­ra­gau­ja rin­ko­je ma­žai ži­no­mų pro­duk­tų. Esa­me ar­mė­niš­ko vy­no im­por­tuo­to­jai, įve­ža­me iš­skir­ti­nį ar­mė­niš­ką vy­ną. To­dėl nu­spren­džiau pa­ts sos­ti­nė­je ati­da­ry­ti res­to­ra­ną. Juk ar­mė­niš­ki vy­nai tu­ri 6 tūkst. me­tų is­to­ri­ją“, – patikino res­to­ra­no įkū­rė­jas.

Pas­ko­la – re­kor­di­niu grei­čiu

Pa­tal­pas res­to­ra­nui įkurti G.Ka­za­ria­nas su­ra­do Vil­niu­je Ne­men­či­nės plen­te.

„To­dėl pa­va­di­ni­me pa­li­ko­me žo­dį „plen­to“, – juo­ka­vo klai­pė­die­tis. Res­to­ra­no įren­gi­mas, pa­sak jo sa­vi­nin­ko, vy­ko gan spar­čiai. Pa­va­sa­rį ap­žiū­rė­jęs pa­tal­pas, po ke­lių sa­vai­čių G.Ka­za­ria­nas pra­dė­jo įran­gos mon­ta­vi­mo ir re­mon­to dar­bus.

„Be ban­ko pa­sko­los mums ne­bū­tų pa­vy­kę taip greitai at­ver­ti du­ris. Ban­ko kre­di­tas su­da­ro dau­giau nei pu­sę res­to­ra­nui rei­ka­lin­gos su­mos. Pas­ko­los ne­te­ko lauk­ti. Vis­kas vy­ko la­bai ope­ra­ty­viai“, – pa­brė­žė G.Ka­za­ria­nas.

Ar­mė­niš­kas res­to­ra­nas du­ris at­vė­rė per pu­sant­ro mė­ne­sio nuo to mo­men­to, kai bu­vo ap­žiū­rė­tos pa­tal­pos.

Nus­te­bi­no eli­ti­niai sve­čiai

Vos tik Ne­men­či­nės plen­te bu­vo ati­da­ry­tas klai­pė­die­čio G.Ka­za­ria­no res­to­ra­nas, jau ki­tą die­ną į jo du­ris pa­si­bel­dė įžy­my­bės.

„Mes įsi­kū­rę ne­to­li pra­ban­gių gy­ve­na­mųjų na­mų ra­jo­nų. Ta­čiau ma­ne pa­tį la­bai nu­ste­bi­no ant­rą die­ną po ati­da­ry­mo su­lauk­tas už­sa­ky­mas. Bu­vo mie­la priim­ti 12 žmo­nių už­sa­ky­mą pie­tums, kai su­ži­no­jau, kad lau­kia­me pre­zi­den­to Al­gir­do Bra­zaus­ko duk­rų su šei­mo­mis“, – pa­sa­ko­jo res­to­ra­no įkū­rė­jas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių