Viešojo saugumo akademijos kūrimui uždegta žalia šviesa

Vyriausybės ir aukštojo mokslo atstovai pasirašė susitarimą dėl Viešojo saugumo akademijos kūrimo.

Sutartį ketvirtadienį pasirašė vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas kartu su švietimo ir mokslo ministre Jurgita Petrauskiene bei Vilniaus Gedimino technikos (VGTU) ir Mykolo Romerio (MRU) universitetų rektoriais, informavo Vidaus reikalų ministerija (VRM).

Akademiją numatoma įkurti MRU Viešojo saugumo fakulteto pagrindu, prijungiant MRU prie VGTU.

„Visi statutiniai pareigūnai būtų rengiami vienoje įstaigoje. Akademija taip pat užtikrintų nuolatinį pareigūnų mokymą, kvalifikacijos tobulinimą. Atsirastų bendras pareigūnų mokymo standartas,“ – pranešime sako E. Misiūnas.

Planuojama, kad bus kuriamos naujos studijų ir mokymo programos, jos turėtų užtikrinti tinkamą statutinių tarnybų specialistų parengimą, studijų programų tarpkryptiškumą, praktinį, profesinį rengimo profilį. Akademijos dėstytojai taip pat dalyvautų tobulinant pareigūnų profesinio rengimo programas.

„Akademija, kaip integralus jungtinio universiteto padalinys, sudarys prielaidas visų sričių vidaus tarnyboms pakilti į naują lygį – vystyti daugiadisciplininius mokslinius tyrimus, užtikrinti aukščiausią studijų kokybę ir pritaikomumą. Tai ypač svarbu sudėtingėjančių iššūkių, tokių kaip kibernetinis saugumas, hibridinės grėsmės, akivaizdoje“, – sako J. Petrauskienė.

Steigiama akademija pagal susitarimą bendradarbiautų su vidaus tarnybos pareigūnų profesinio mokymo įstaigomis ir padaliniais – trijomis mokyklomis, trimis mokymo centrais ir vienu mokymo poskyriu, taip pat su Muitinės mokymo centru ir Kalėjimų departamento mokymo centru. Žadama, kad atsiras sąsaja tarp pirminio pareigūnų parengimo ir aukštojo mokslo.

Planuojama, kad Viešojo saugumo akademijoje iš viso galėtų studijuoti apie 1200 studentų, o neformaliame mokyme nuolat dalyvautų apie 500 klausytojų.

Viešojo saugumo akademijos steigimui dar turi pritarti Vyriausybė ir Seimas.

Anksčiau svarstyta, kad akademija galėtų įsikurti Vilniaus pakraštyje esančiuose Valakampiuose, patalpose, kur anksčiau veikė Europos humanitarinis universitetas (EHU).



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
'Omono' vaikaitis?..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių