Vilniaus gėlynų laistymui kas mėnesį – 1 300 vandens vonių

  • Teksto dydis:

Vilniaus želdinių laistymui kas mėnesį reikia 1,3 tūkst. kub. m vandens, tokio vandens tiekio pakaktų 1 300  vonių arba naujai planuojamo sostinės 25 m baseino užpildymui.

Nors Vilniuje šiais metais pražydo daugiau nei 170 tūkstančių gėlių: našlaitės, daugelio rūšių vienmetės gėlės - daugiausiai smulkiažiedės ir gumbinės begonijos, tačiau sostinėje laistomos ne tik gėlės, bet ir medžiai, ypač tie, kurie buvo pasodinti kartu su sutvarkytomis gatvėmis, tai ir nauji medžiai Rokantiškių kapinėse, Molėtų plente, Kanto alėjoje, Šventaragio, Vasario 16-osios, Žvejų, Gariūnų, Arsenalo ir kitose gatvėse.

Sostinėje šiuo metu prižiūrimi ir laistomi 600 medžių, kadangi šie medžiai buvo pasodinti neseniai, jie bus vasarą nuolat laistomi tris metus. Tai daroma tam, kad medis prigytų.

Tuo tarpu laistomi gėlynai tradiciškai sužydėjo Neries krantinėje – kaip ir kasmet pražydo Meilės krantai. Be to, naujos gėlės pasodintos ir Nepriklausomybės aikštės gėlyne vietoj vandens fontano šalia LR Seimo. Kaip ir pernai, gėlynai suformuoti Gedimino prospekte, Vrublevskio, Aušros Vartų, Pilies ir Lvovo gatvėse, Europos bei Šv. Petro – Povilo aikštėse. Lovelio formos vazonuose gėlės augs Konstitucijos ir Kalvarijų gatvėse, tuo tarpu krepšelio - Arsenalo g.

Tradiciškai gėlynai sužydėjo ir Žirmūnų, Petro - Povilo, Žaliojo tilto žieduose. Be to, dešimtyje skverų – Odminų, Kudirkos, Mickevičiaus, Žemaitės, Vašingtono, Rūdininkų, Dudajevo, Operos ir baleto teatro, Kosciuškos, Sirvydo. Gėlynai bus suformuoti ir šalia Sausio 13-osios memorialo, prie J. Matulaičio bažnyčios, pražys ir Narbuto g., Mindaugo tilto bei Lvovo g. gėlynai.


Šiame straipsnyje: gėlynailaistymasvanduoVilnius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių