Vilniaus meru perrinktas R. Šimašius: vilniečiai išsirinko ne katę maiše

Vilniaus meru sekmadienį antrajai kadencijai perrinktas Remigijus Šimašius dėkoja už pasitikėjimą vilniečiams sakydamas, kad šie, palaikydami jį ir jo bendražygius, išrinko „ne katę maiše“.

Pirminiais duomenimis, R. Šimašius per antrąjį mero rinkimų turą gavo 60 proc. balsų, už jo oponentą Artūrą Zuoką balsavo apie 39 proc. sostinės gyventojų.

Grįžęs į rinkimų štabą viename populiariausių Vilniaus barų R. Šimašius perrinkimą vadino didžiule pergale bei dėkojo už pasitikėjimą vilniečiams.

„Labai svarbu, kad vilniečiai ne katę maiše išsirinko, o tuos žmones – aš apie visus kalbu – kurių vertybės žinomos. Džiaugiuosi, kad didžioji dalis vilniečių iš tikrųjų tiki laisve, pagarba kiekvienam žmogui, tiki kūrybiškumu“, – savo bendražygiams sakė perrinktas Vilniaus meras.

Žurnalistams štabe jis tvirtino, kad pirmas didelis darbas – suburti stiprią ir tvirtą koaliciją. R. Šimašius tvirtino jau apsikeitęs žinutėmis su konservatorių vadovais, kitomis partijomis ir rimtesnių derybų dėl koalicijos tikisi antradienį.

Labai svarbu, kad vilniečiai ne katę maiše išsirinko, o tuos žmones – aš apie visus kalbu – kurių vertybės žinomos.

Meras kartojo, kad yra linkęs kalbėti su visomis į tarybą patekusiomis politinėmis jėgomis ir yra parengęs tam šešis pagrindinius principus dėl būsimų darbų.

„Nematau poreikio remtis tik į Artūro Zuoko vadovaujamą frakciją, nes ten yra rimtų vertybinių iššūkių“, – tikino jis.

LRT televizijai jis sekmadienio vakarą sakė, kad jo vizijoje Vilnius yra „atviras, draugiškas, į priekį žiūrintis, kūrybingas, ant laisvės pamatų pastatytas miestas“.

„Visą laiką tikėjau pergale ir „planų B“ tikrai neturėjau“, – LRT televizijoje sakė R. Šimašius.

R. Šimašiui lankantis skirtingų žiniasklaidos priemonių studijose, jo bendražygiai štabe viename sostinės barų paruošė tortą su anglišku užrašu „4 more years“ – tai reiškia „dar ketveri metai“. Bare nuolat girdėti šūkiai „Mes laimėjom!“. Merui grįžus, jį bendražygiai pasitiko fejerverkais, bare jį sveikino ir abu tėvai.

Per rinkimų kampaniją R. Šimašius žadėjo naujoms galimybėms prikelti stoties rajoną, atgaivinti gyvenamuosius mikrorajonus ir kasmet nutiesti po 100 kilometrų naujų gatvių bei pėsčiųjų, dviračių takų dangos.

Jis taip pat teigė, kad radikaliai atnaujins mokyklas ir gerins darbo sąlygas mokytojams, baigs formuoti dviračių takų tinklą ir kurs naujus transporto mazgus.

R. Šimašius antrajame mero rinkimų ture A. Zuoką įveikė ir prieš ketverius metus.

R. Šimašius rinkimuose dalyvavo su visuomeniniu rinkimų komitetu „Už Vilnių, kuriuo didžiuojamės!“. Iš Liberalų sąjūdžio jis pasitraukė 2018-ųjų pabaigoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Geros naujienos

Geros naujienos portretas
Pradėkite uždirbti $ 120 - $ 200 per valandą už darbą internetu iš savo namų keletą valandų per dieną ... Reguliariai mokėkite kas savaitę ... Jums tereikia kompiuterio, interneto ryšio irr šiek tiek laisvo laiko ... Skaityti daugiau čia >>>> w­w­w.I­n­t­e­r­N­e­t­4­3.C­o­m

Aurelija

Aurelija portretas
Įdomu kad užrašas ant torto anglų kalba, lietuvių kalbos greitai nereikės.

Nu jo

Nu jo portretas
Kągi, kadangi Vilnius oficialiai tapo pi darastų miestu, tai, vyrai, jei tokių dar likę, saugokit užnugarį, arba evakuakitės!
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių