Vilniaus oro uostas atsinaujina: keleivių lauks malonios naujovės

  • Teksto dydis:

Daugiau paslaugų keleiviams ir platesnis siūlomų įsigyti prekių asortimentas.

Šiuos tikslus leis pasiekti kovo mėnesį pradėti Vilniaus oro uosto terminalo rekonstrukcijos darbai. Nors keleivių akys to nemato, tačiau už oro uoste išdygusių aptvėrimų plušantys statybininkai jau išmontavo senąsias terminalo pertvaras, eskalatorių, inžinerines sistemas, pradėjo formuoti naujas erdves parduotuvėms, įrenginėti naujas grindis bei montuoti naujus keleivinius liftus.

„Šiuo metu statybos darbai vyksta terminalo centrinėje zonoje, kurioje jau užbaigti ardymo darbai, įrengtos naujos grindys, montuojama pasienio patikrai skirta įranga. Pradedamos keisti ir čia esančios inžinerinės sistemos bei liftai. Po rekonstrukcijos keleiviai galės džiaugtis pertvarkyta ir išplėsta pasų patikros zona, moderniomis parduotuvėmis bei atnaujintomis skrydžių laukimo salėmis“, – sakė Vilniaus oro uosto direktorius Justinas Stepšys, pažymėjęs, jog dėl iškilusių aptvėrimų laikinai į kitą vietą perkelti pasų patikros postai, vedantys prie ne Šengeno skrydžiams skirtų vartų A7–A10. 

„Planuojame, kad vasarą Vilniaus oro uostas sulauks rekordinio keliautojų skaičiaus. Nors personalas yra pilnai pasirengęs ir aviacijos saugumo patikros bei pasų kontrolės postai dirba pilnu pajėgumu, keleivius kviečiame į oro uostą atvykti likus ne mažiau kaip dviem valandoms iki skrydžio, kad būtų galima ramiai ir neskubant atlikti visas reikiamas procedūras“, – pažymėjo J. Stepšys.

Pirmasis Vilniaus oro uosto terminalo rekonstrukcijos etapas turėtų būti užbaigtas dar šią vasarą. Tuomet iš karto už aviacijos saugumo patikros bus atidaryta pagal didžiausių ir pažangiausių pasaulio oro uostų pavyzdį suprojektuota pereinama (angl. walk–through) parduotuvė, užimsianti 800 kv. m plotą.

Šioje parduotuvėje keleiviams bus pasiūlytas itin didelis autentiškų lietuviškų suvenyrų bei dovanų asortimentas. Joje bus galima rasti unikalių Lietuvą reprezentuojančių tekstilės gaminių, šalies dizainerių kurtų aksesuarų ir kitų autorinių darbų. Neliks pamirštos ir kitos keliautojų pamėgtos „duty free“ parduotuvių prekės – parfumerijos ir kosmetikos gaminiai, saldumynai, gėrimai ir gurmaniški maisto produktai.

Vaizdo įrašas apie Vilniaus oro uosto rekonstrukcijos darbus:

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių