Vilniaus restorane – salmoneliozės protrūkis

  • Teksto dydis:

Dėl salmoneliozės protrūkio Vilniuje sustabdyta restorano „Soya“ veikla.

Salmoneliozės protrūkis užfiksuotas antradienį, pranešė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamentas. Trys asmenys susirgo salmonelioze po to, kai valgė patiekalus viename sostinės prekybos centrų esančiame „Soya“ restorane.

Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai pradėjo patikrinimą. Kaip pranešė tarnyba, įvertinus riziką žmonių sveikatai, restorano „Soya“ veikla laikinai sustabdyta. Atsakingiems asmenims nurodyta papildomai išplauti ir dezinfekuoti visas maisto tvarkymo patalpas bei inventorių.

Epidemiologinis tyrimas tęsiamas, siekiant išsiaiškinti protrūkio atsiradimo priežastį. Visi trys užsikrėtusieji rugpjūčio 12-18 dienomis valgė patiekalus, pagamintus bendrovės „Azijos skoniai“ restorane „Soya“.

Pasak visuomenės sveikatos specialistų, salmoneliozė yra viena dažniausiai pasitaikančių su maistu susijusių infekcijų. Didžiausia rizika užsikrėsti šia liga yra šiltuoju metų laikotarpiu. Infekcija dažniausiai siejama su paukštienos, kitos mėsos ir kiaušinių vartojimu.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenimis, šiemet salmoneliozės protrūkių daugiau nustatoma ne tik Vilniuje, bet ir visoje Lietuvoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių