Vilniaus savivaldybė nutrauks nuomos sutartį su Š. Barto studija

  • Teksto dydis:

Penktadienį Julijai Steponaitytei prakalbus apie Šarūno Barto seksualinį priekabiavimą, o pirmadienį prie kaltinimų režisieriui prisijungus Paulei Bocullaitei, Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius spaudos konferencijoje teigė inicijuojantis nuomos sutarties su Šarūno Barto studija „Kinema“ nutraukimą, rašo portalas 15 min.lt.

„Visiškai akivaizdu, kad tos žinios, kurios yra pasklidusios apie Šarūną Bartą po liudininkų liudijimų ir Šarūno Barto tylos leidžia daryti labai rimtas pirmines išvadas. Bent jau aš, kaip miesto meras, tikrai atsimenu labai paprastą faktą, kad Šarūno Barto studija „Kinema“ nuomojasi savivaldybes patalpas, tai natūralu, kad inicijuoju tos sutarties pasibaigimą, kuri ir taip, tiesą sakant, eina į pabaigą dėl įsiskolinimo ir ataskaitų nerengimo, bet moralinis aspektas šiandien yra esminis.

Pasak mero, sutarties pasibaigimo terminas jau yra suėjęs, tačiau anksčiau dėmesys buvo kreipiamas tik į biurokratinius, administracinius aspektus: „Turbūt ataskaitų pateikimas ar nepateikimas arba skolų turėjimas dabar yra antram plane.“

Š. Bartas savo studijai „Kinema“ iš savivaldybės lengvatinėmis sąlygomis nuomoja patalpas „Skalvijos“ kino teatre.

Apie režisieriaus Š. Barto galimą seksualinį priekabiavimą pranešusi aktorė Julija Steponaitytė sako, kad režisierius prie jos priekabiavo, kai ši buvo išgėrusi.

Pirmadienį ji teigė, kad tai įvyko prieš penkerius metus studijoje po kastingo.

Dailininkė, scenografė Paulė Bocullaitė  režisierių taip pat apkaltino seksualiniu priekabiavimu. Tinklalapiui nanook.lt duotame interviu dailininkė tvirtino prieš maždaug penkerius metus patyrusi Š. Barto seksualinį priekabiavimą. Tinklalapio paskelbtame garso įraše mergina tikino, kad ji taip pat dalyvaudavo režisieriaus filmavimuose, dirbo jo sodyboje Molėtuose kaip filmo dailininkė, kur kartą išgėrus alkoholio Š. Bartas ėmė prie jos priekabiauti, taip pat panaudojo prieš ją fizinę jėgą, mėtė įvairius daiktus. Mergina iškvietė policiją, tuomet Š. Bartui, anot jos, buvo skirta 150 litų bauda už smulkų chuliganizmą, konfiskuotas jo turėtas šaunamasis ginklas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Negi Vilniaus meriukas impotentas, negi ir jam buvo pasakyta: "Nemoki kišt, nereikia lįst"... - atsiliepkit, mergičkos, jei jau visos 'nuoskaudas' prisimena, tai ir jūs netylėkit. :D

jojo

jojo portretas
Siulau Vilniui nutraukti sutarti su siuo meru,nes jis nepateisino vilciu.

ALGIS

ALGIS portretas
Čia pasekmės to , kad pakibinęs nieko nepadarei , dar labiau išrengt ir palikt.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių