Vilniaus savivaldybė planuoja nuomoti poilsinę Palangoje

Vilniaus miesto savivaldybė planuoja išnuomoti kelerius metus nesėkmingai parduodamus poilsio namus Palangoje.

Vytauto gatvėje, netoli Tiškevičiaus rūmų parko, esančias 3148 kvadratinių metrų ploto patalpas planuojama išnuomoti vieniems metams, sutartį būtų galima pratęsti kasmet, bet ne ilgiau nei dešimčiai metų.

Savivaldybės taryba šią savaitę ėmėsi svarstyti projektą, pagal kurį pradinė siūloma nuomos kaina aukcione būtų 30 centų už kv. metrą per mėnesį, arba 944 eurai už visą pastatą. Iš konkurso laimėtojų bus reikalaujama 10 tūkst. eurų pradinio įnašo, jis būtų įskaitomas kaip nuoma – nuomos kaina būtų perskaičiuojama kas trejus metus.

Už teritorijos ir pastato priežiūrą bus atsakingas pats nuomininkas.

Pastatas pardavinėjamas nuo 2015 metų, bet iki šiol didesnio pirkėjų susidomėjimo nesulaukė.

„Neperkama dėl to, kad Palangos miesto savivaldybei neatrodo, kad lankstumas tam tikras teritorijų planavime yra priimtinas ir būtinas, čia yra tas užstrigimas, kad neaišku, ką ten bus galima daryti. Čia pagrindinė priežastis“, – per tarybos posėdį aiškino meras Remigijus Šimašius.

Valdančiųjų atstovas „tvarkietis“ Gediminas Rudžionis stebėjosi, kad taryba, pritardama poilsio namų, kuriuose ilsisi savivaldybės darbuotojai, nuomai, visiškai nusišalina nuo jų „sveikatos, laisvalaikio ir poilsio“.

„Valdžios pareiga – padėti žmogui gyventi ir išgyventi. Gal bent dalį to turto palikime mūsų profsąjungoms?“ – ragino tarybos narys.

Opozicinio „Lietuvos sąrašo“ vadovas Darius Kuolys ragino pasvarstyti galimybę patalpas ne nuomoti, o suteikti „kūrybingiems vaikams“.

Galutinį sprendimą taryba priims per kitus posėdžius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių