Sostinės senamiestyje – grandiozinė krano kėlimo operacija

  • Teksto dydis:

Šią savaitę virš Vilniaus senamiesčio stogų Didžiojoje g. iškils 43 m aukščio bokštinis kranas, reikalingas istorinių Pacų rūmų rekonstrukcijos darbams atlikti.

Kadangi vienintelė galimybė kranui patekti į vidinį senamiesčio kiemą - jį įkelti per pastatus, Vilniaus senamiesčio gyventojai ir svečiai informuojami apie laikinus aptvėrimus nuo Didžiojoje g. esančio 5 numeriu pažymėto namo iki Stiklių g.

Pasak statybų, rekonstrukcijos ir renovacijos projektą vykdančios įmonės UAB „Conresta" gamybos vadovo Alvydo Černio, patekimas į Pacų rūmų kiemą yra labai apribotas ir vienintelė galimybė nugabenti statyboms reikalingas konstrukcijas, nepadarant žalos istoriniam pastatui, - įkelti bokštinį kraną iš viršaus.

Bokštinį kraną montuos 500 tonų keliamosios galios automobilinis kranas - vienintelis toks Lietuvoje.

„Kadangi ši senamiesčio dalis neturi plačių ir patogių įvažiavimų, o konstrukcijos - milžiniškos, ši operacija, siekiant darbus atlikti saugiai ir nekeliant grėsmės architektūriniam senamiesčio paveldui, išties sudėtinga", - teigia A. Černys.

Liepos 25-29 dienomis įvažiuoti į Didžiąją g. iš Latako g. pusės bus galima per Švarco, Gaono, Dominikonų ir Vokiečių gatvių apylanką. Siekiant perskirstyti eismą, bus įrengti informaciniai skydai, kurie rekomenduos į Didžiąją g. įvažiuoti iš Subačiaus g. pusės per nustatytą apylanką. Bus užtikrintas privažiavimas prie Švedijos ambasados ir saugus pėsčiųjų patekimas į pastatus, kurie atsidurs aptvertoje zonoje.

Darbų zonos aptvėrimas yra suderintas su SĮ „Susisiekimo paslaugos", Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Miesto ūkio ir transporto departamento Eismo organizavimo skyriumi,  Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdyba, Švedijos ambasada ir kitomis greta įsikūrusiomis įstaigomis bei gyventojais.

Rekonstruotame ir renovuotame Pacų rūmų komplekse 2018 m. pradžioje duris atvers penkių žvaigždučių viešbutis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių