Vilniaus šilumos tinklų ir „Vilniaus energijos“ derybų pradžia – be rezultatų

  • Teksto dydis:

Vilniaus miestui ruošiantis iš Prancūzijos koncerno „Dalkia“ valdomos „Vilniaus energijos“ perimti miesto šilumos ūkį, šalys kol kas neranda bendros kalbos - šią savaitę pradėti pokalbiai nedavė rezultatų. Vilniaus tarybos narys sako, kad „Vilniaus energija“ nenori konstruktyviai bendradarbiauti, o įmonė teigia, jog valdžios atstovai jos neišklauso.

„Šiandien vyko stebėtojų tarybos, valdybos (Vilniaus šilumos tinklų - BNS) ir kartu Nuomos sutarties priežiūros komisijos susitikimas, kuriame dalyvavo ir „Vilniaus energijos“ atstovas Linas Samuolis, ir tą posėdį teko nutraukti. Tiesiog nebuvo jokio konstruktyvumo, jokio geranoriško bendradarbiavimo ir kalbėjimo. Po pusės valandos pokalbio apie reglamentą ir tai, kas priklauso bei nepriklauso komisijai, teko posėdį nutraukti“, - BNS sakė Vilniaus šilumos tinklų stebėtojų tarybos narys Mykolas Majauskas.

Ant jo, tikėtasi, jog pradėjus dirbti naujai Vilniaus šilumos tinklų valdybai, bus pradėtas efektyvus darbas, kad ūkis būtų perduotas sklandžiai.

„Išlieka du tikslai. Pirma, kad šilumos tinklai būtų perduoti sklandžiai, o antra, kad būtų atskirtas perdavimas nuo gamybos, tačiau tai bus daroma, jau perėmus šilumos tinklus“, - sakė M.Majauskas.

„Vilniaus energijos“ atstovas spaudai Nerijus Mikalajūnas BNS sakė, jog Vilniaus šilumos tinklų ir savivaldybės atstovai nepanoro išklausyti bendrovės pozicijos.

„Vilniaus atstovai atsisakė išklausyti pristatymo apie tinklų būklę ir atsisakė nagrinėti klausimus, esančius nuomos sutartyje. Mes esame pasiruošę pristatyti visus faktus, susijusius su šilumos tinklų perdavimu“, - BNS teigė N.Mikalajūnas.

Anot M.Majausko, kol kas neaišku, kada vyks kitas susitikimas dėl Vilniaus šilumos ūkio perdavimo miestui.

„Kito susitikimo nesutarėme. Tiesiog konstatavome, kad esama atmosfera netinkama geranoriškam bendradarbiavimui ir aš tikiuosi, kad „Vilniaus energija“ pakeis savo požiūrį, nes kitu atveju mums su jais bus sunku“, - kalbėjo M.Majauskas.

Sostinės šilumos ūkį Vilniaus šilumos tinklai iš „Vilniaus energijos“ turi perimti iki 2017 metų vasario - tuomet baigsis 15 metų nuomos sutartis. 2010 metais Vilniaus taryba neleido dar dvidešimčiai metų - iki 2037 metų pratęsti sutarties, nes tai būtų pažeidę įstatymus.

Vilniaus savivaldybė vasario pabaigoje pradėjo šilumos ūkio perėmimo procesą. Tuometinis miesto vicemeras Romas Adomavičius tvirtino, jog likus metams iki sutarties pabaigos - tai yra iki 2016-ųjų vasario - turėtų būti parengtas perduodamo turto vertinimas.

Vilniaus šilumos tinklus, perimant turtą, trejus metus už 2,8 mln. eurų konsultuos bendrovė „KPMG Baltics“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių