Vilniaus tarybos narys V. Urbonavičius išsirūpino sūnui vietą darželyje?

  • Teksto dydis:

Vilniaus meras liberalas Remigijus Šimašius antradienį inicijuoja tyrimą dėl tarybos nario konservatoriaus Vido Urbonavičiaus galimo neteisėto poveikio siekiant asmeninės naudos, BNS pranešė mero atstovas spaudai Aleksandras Zubriakovas. Pats konservatorius kategoriškai neigia įtarimus.

Įtariama, kad politikas apeidamas numatytas elektroninės registracijos tvarkas ir darydamas spaudimą darbuotojams gavo vietą savo sūnui viename sostinės darželių.

„Yra pagrįstų įtarimų, kad V.Urbonavičius naudojo politinį spaudimą kai kuriems valstybės tarnautojams siekdamas asmeninės naudos sau ir savo šeimai“, – antradienį sakė A.Zubriakovas.

„Vienintelis dalykas, ką aš dariau, kai mano vaikas eilėje kažkodėl nukrito, aš nuėjau pas vicemerą ir iškart klausiau, kodėl taip darosi. Su jokiais administracijos darbuotojais tuo klausimu nei ėjau, nei bendravau“, – BNS antradienį sakė V.Urbonavičius.

Anot A.Zubriakovo, dėl šios situacijos atsistatydinimo pareiškimą merui R.Šimašiui pirmadienį įteikė savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto departamento vadovas Augminas Pakalniškis. Tačiau meras kol kas jo netenkino.

„A.Pakalniškis patvirtino įtarimus, įteikė merui atsistatydinimo pareiškimą. Meras mano, kad reikėtų pradėti nuo V.Urbonavičiaus ir išsiaiškinti, koks jo buvo vaidmuo“, – sakė A.Zubriakovas.

Vilniaus miesto savivaldybės tarybos Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnas Valdas Benkunskas antradienį pranešė, kad kreipėsi į savivaldybės kontrolierių ir Vidaus audito skyrių dėl skubaus audito atlikimo. Jis taip pat prašo nustatyti, ar frakcijos nario V.Urbonavičiaus sūnui teisėtai skirta vieta savivaldybės lopšelyje - darželyje „Žirniukas“.

Pirmiausia bandė „tvarkytis“ per IT žmones

Mero patarėjas atvirų duomenų klausimais Povilas Poderskis BNS antradienį pasakojo, kad aiškintis minėtą situaciją paskatino lopšelio - darželio „Žirniukas“ vieno iš tėvų skundas. Pastarasis skundėsi, kad jo mažametis vaikas, lankęs 1-3 metų vaikų grupę numatytas perkelti į vyresnių - 4-6 metų vaikų vieną iš grupių.

„Suprantame, kad labai jautrus klausimas mažą veiką perkelti į gerokai vyresnių vaikų grupę. Tada pradėjome analizuot, klausinėti darbuotojų ir paaiškėjo momentai, kad tarybos narys V.Urbonavičus vaikščiojo ir bandė prasimušti įvairiais būdais į „Žirniukų“ darželį. Jo vaikas buvo šeštas eilėje. Ten jau buvo priimta 15 ar 16 vaikų, tad būtų būtų nebūtinai patekęs pagal tą eilės numerį. Tačiau jo antruoju prioritetu pasirinktame kitame darželyje buvo antras eilėje, tad greičiausia būtų ten patekęs“, – aiškino P.Poderskis.

Anot jo, konservatorius pirmiausia kreipėsi į informacinių technologijų (IT) skyriaus, prižiūrinčio elektroninę registracijos į darželius tvarką, darbuotojus.

„Pirmas būdas – galvojo, kad yra plačiai žinomas mitas, jog nueisi pas IT žmones, tvarkančius sistemą, ir jie patvarkys ir tą eilę pastumdys. Taip nėra. Jis kreipėsi į IT žmones, kad taip padėtų, IT žmonės to nedarė. Vėliau nuėjo pas Švietimo departamento direktorių ir ten perlaužė jį ir pavyko gauti vietą „Žirniukų“ darželyje“, – pasakojo P.Poderskis.

Anot jo, buvo priimtas sprendimas padidinti leistiną grupės vaikų skaičių ir papildomai priimti šeši vaikai, tarp jų ir V.Urbonavičiaus sūnus.

„O tada tuos kitus, kurie netilpo, nes lovų skaičius ribotas, kitiems mažiukams pasiūlė: eikite į 4 – 6 metų grupę“ – kalbėjo mero patarėjas.

V.Urbonavičius: tai absoliutus melas

Vilniaus tarybos nario V.Urbonavičiaus teigimu, jo šeima užregistravo sūnų į penkis skirtingus savivaldybės darželius įprasta tvarka elektroninėje sistemoje.

„Suprasdamas, kad esu viešas asmuo, noriu, kad tyrimas atsakytų į visus klausimus ir paneigtų bet kokias abejones, jog mano sūnui vieta darželyje buvo suteikta neteisėtai“, – išplatintame pranešime teigė politikas.

V.Urbonavičius sako, kad už ikimokyklinį ugdymą atsakingas vicemeras ir partijos kolega vicemeras V.Benkunskas jį informavo, jog sistemoje įvyko klaida.

Politikas teigia, kad įtarimus dėl neskaidrumo meta koalicijos partneriai liberalai. Reaguodamas į tai, V.Urbonavičius sako pats pasiūlęs frakcijai kreiptis į savivaldybės Vidaus audito tarnybą siekiant išsiaiškinti situaciją. Paklaustas, apie įtarimus dėl bandymų tvarkytis vaiko eilę darželyje per IT skyrių, konservatorius tikino, jog tai netiesa.

„Ką?.. Čia yra absoliutus melas – kokie IT specialistai…“, – kalbėjo politikas.

„Jie meluoja. Tai yra vienareikšmiškai melas, nes nebuvo jokių pokalbių, nėjau ir nekalbėjau. Juokaujate, aš dar iš proto nesu išsikraustęs, kad tokius dalykus daryčiau“, – dėstė jis.

Sostinės savivaldybėje Liberalų sąjūdis ir Tėvynės sąjunga - Lietuvos krikščionys demokratai yra sudarę valdančiąją koaliciją. Švietimo sritį patikėta kuruoti koalicijos partneriams konservatoriams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai bent kriminalas

Tai bent kriminalas portretas
Na jau ir kriminalas! Savivaldybės narys ir negali savo vaiko į darželį įrašyti.Tuo labiau,kad jis, įrašydamas savo vaiką,pasistengė,kad dar 5 ar 6 papildomai būtų priimti.O kalbant apie šį politiką-Vidą Urbonavičių-reikia tik svajoti,kad daugiau tokių sąžiningų būtų.Prisiminkim,kaip nesėkmingai jį bandė nupirkti tos pačios savivaldybės viena partija -už 50000 lt.Dabar,atrodo,vienas iš tų ,,pirkėjų''kaliūzėj'' tebesėdi.

Asta

Asta portretas
Viskas lazda rašyta. Nepatiko liberalams, kad nepavyko troleibusų naikinimo planas. Norima gi Antakalnio parko teritorijoj namus statyti. Tam reikia sunaikinti sostinės ekologišką transportą. Jau buvo Zuokas pradėjęs. Tam sujungė troleibusų parką su autobusų parku. Dirva purenama toliau. Buvo tam pasipriešinta, tai teko laužti iš piršto visokius kaltinimus Urbonavičiui, nes jis su visuomenės pagalba privertė plane pažymėti ir elektrinio transporto pirkimą, o ne vien autobusus. Žodžiu viskas giliau yra, negu parodoma. O liberalai nesikeičia:)

antanas

antanas portretas
...ir vel konservai!!!! o jau dedasi sventais!!!tautai tai jau mirusi partija!!!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių