Vilniaus universiteto fondą globos žymūs visuomenės veikėjai

  • Teksto dydis:

Neseniai veiklą pradėjęs Vilniaus universiteto fondas jau telkia ne tik pirmuosius investuotojus, bet ir kitus iškilius visuomenės veikėjus, norinčius prisidėti prie tvaraus Vilniaus universiteto ir Lietuvos aukštojo mokslo konkurencingumo stiprinimo.

Pirmojo šalyje universitetinio neliečiamojo kapitalo fondo veiklą prižiūrės 10 globėjų, tarp kurių – savo idėjomis ir darbais Lietuvai nusipelnę politikai, mokslo ir visuomenės veikėjai.

Prisidėti prie išskirtinio fondo kūrimo ir valdymo panoro įvairių sričių atstovai, nuo ryšius su Lietuva puoselėjančių išeivių iki patirtį gimtojoje šalyje kaupusių specialistų. Fondo globėjais tapo Vilniaus meras Remigijus Šimašius; širdies chirurgas, profesorius, habilituotas biomedicinos mokslų daktaras Vytautas Jonas Sirvydis; LR Seimo narys Andrius Kubilius; biochemikas, VU rektorius, LR Seimo narys, politinis bei visuomenės veikėjas Benediktas Juodka; AB „NASDAQ OMX Vilnius“ Vertybinių popierių biržos valdybos pirmininkė ir prezidentė Arminta Saladžienė; LR Seimo narys, politinis ir visuomenės veikėjas Emanuelis Zingeris; jėzuitas, Telšių vyskupas, Telšių Garbės pilietis Jonas Boruta; „Strategic Staffing Solutions“ prezidentė ir vykdomoji direktorė Cynthia J. Pasky; UAB „Verslo žinios“ vyriausiasis redaktorius Rolandas Barysas bei Lietuvos kino, televizijos ir teatro aktorius, diplomatas Juozas Budraitis.

„Nuo pat idėjinės fondo pradžios buvome nusprendę, jog patikėsime fondo veiklos plėtojimo ir skaidrumo užtikrinimo klausimus autoritetingiems visuomenės veikėjams, norintiems dalintis sukaupta patirtimi. Tad Globėjų taryba yra ne tik oficialus fondo valdymo organas, bet ir esmines fondo vertybes atspindintis pripažintų autoritetų ratas“, – teigia vienas iš fondo steigėjų verslininkas Alvydas Žabolis.

Pasak Vilniaus universiteto rektoriaus prof. Artūro Žukausko, visus Globėjų tarybos narius su Vilniaus universitetu sieja glaudūs ryšiai.

„Džiaugiuosi, jog prie šio šiuolaikinio fondo kūrimo nusprendę prisidėti autoritetai yra artimai susiję su universitetu – didžioji dalis yra VU absolventai, buvę ar esami dėstytojai. Tikiu, kad šie žmonės panoro tapti Vilniaus universiteto fondo dalimi ne tik dėl savo emocinio ryšio su universitetu, bet ir suprasdami, jog išsilavinimas yra pati didžiausia tautos vertybė. Neabejoju, kad verslo idėjos ir iniciatyvos bei patyrusių visuomenės veikėjų dalyvavimas bendromis pastangomis virs reikšmingais Vilniaus universitetui bei Lietuvos aukštajam mokslui pokyčiais“, – teigia prof. Artūras Žukauskas.

Remdamiesi sukaupta patirtimi, Globėjų tarybos nariai patars fondo veiklos politikos klausimais, teiks pasiūlymus dėl fondo veiklos gairių ir strategijos bei kitais būdais prisidės prie nuoseklios fondo veiklos. Artimiausiu metu vyks pirmasis fondo globėjų susitikimas, kuriame bus išrinktas Globėjų tarybos pirmininkas.

Apie 

Vilniaus universiteto fondas – paramos fondas, kuriuo siekiama suformuoti neliečiamąjį kapitalą, jį valdyti, o iš investavimo gautomis pajamomis skatinti bei remti Vilniaus universitetą ir su juo susijusius projektus. Vilniaus universiteto fondas buvo įsteigtas 2016 m. balandžio 6 d. ir tapo pirmuoju universitetiniu neliečiamojo kapitalo fondu Lietuvoje. Fondo steigimo sutartį pasirašė trys pirmieji investuotuotojai – UAB „Ekspla“ vardu Rimantas Kraujalis, UAB „Šviesos konversija“ vardu prof. Algis Petras Piskarskas ir verslininkas Alvydas Žabolis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių