Vilniaus valdžia apskundė teismo sprendimą dėl gėjų eitynių

Vilniaus miesto savivaldybė trečiadienį apskundė teismo sprendimą, kuriuo ji buvo įpareigota peržiūrėti seksualinių mažumų eitynių vietą.

Skundą Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui pateikusi sostinės valdžia teigia turinti teisę pati pasiūlyti renginio vietą.

„Susirinkimo organizatoriams įstatymas nesuteikia teisės besąlygiškai pasirinkti susirinkimo vietą“, - teigiama savivaldybės pranešime spaudai.

Vilniaus apygardos administracinis šį mėnesį nurodė Vilniaus savivaldybei iš naujo nagrinėti Lietuvos gėjų lygos prašymą liepos mėnesį rengti eitynes Gedimino prospekte Vilniaus centre. Vilniaus valdžia buvo nurodžiusi organizatoriams žygiuoti kiek nuošaliau esančia Upės gatve.

Vilniaus miesto savivaldybė teigia, kad, siekdama apsaugoti eitynių dalyvių teises ir laisves, valstybės ir visuomenės saugumą bei viešąją tvarką, pasiūlė eitynes organizuoti Upės gatve.

Savivaldybė atkreipia dėmesį, kad, pirmosios instancijos teismui išnagrinėjus šį administracinį ginčą, buvo priimta ir atskiroji teisėjų kolegijos pirmininko bei pranešėjo nuomonė.

Balandžio 11 dieną Vilniaus apygardos administracinis teismas nurodė sostinės savivaldybei iš naujo nagrinėti Lietuvos gėjų lygos prašymą rengti eitynes Gedimino prospekte Vilniaus centre. Teismas iš dalies patenkino Lietuvos gėjų lygos skundą ir savivaldybės sprendimą panaikino.

Šis teismas nusprendė, kad šalims nepavyko rasti visus tenkinančios tinkamos vietos eitynėms, savivaldybė turėjo apskritai atsisakyti suderinti pranešimą apie eitynių organizavimą, o ne nustatyti kitą vietą, kurioje eitynių pareiškėja neprašo derinti.

Teismas pažymėjo, kad savivaldybei sprendžiant dėl eitynių vietos derinimo, atsisakymas suderinti galimas tik nustačius, kad susirinkimų teisės įgyvendinimas bei suorganizuotos eitynės pažeis Konstitucijoje nurodytas vertybes - valstybės ir visuomenės saugumą, viešąją tvarką, žmonių sveikatą ar dorovę arba kitų asmenų teises ir laisves

Pirmosios seksualinių mažumų eitynės 2010 metais taip pat vyko Upės gatvėje. Tuomet renginio vieta buvo aptverta ir griežtai saugoma, protestuoti prieš eitynes susirinko tūkstantis žmonių. V.Simonko teigė, kad tada policija įrodė, kad moka dirbti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sportininkas

Sportininkas portretas
Teisingai pasielgė savivaldybės atstovai apskundę teisėjų-gėjų nurodymus, velniop tuos teisėjus-gėjus irr jų draugus-homoseksual...ir t.t.

kodėl

kodėl portretas
tautiniam jaunimui neleista eiti Gedimino prospektu, o štai tiems gėjams - tiesiama žalia gatvė?

jurga

jurga portretas
nu nereik galutinai perlenkt lazdos.nejaugi viska jiems galima leisti .seks mazuma.na ir kas.bet nemanau po tokiu ju issisokimu juos galima pavadinti zmonemis.po to gauna i nosi ir klykia.jog kiekvienas normalus zmogus jais bjaurisi.gyvenkit kaip visi.kam tais organais viesai maskatuot.fui fui
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių