Vilniaus valdžia taisys pakeitimus dėl 100 eurų kompensacijos už darželį

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto savivaldybė antradienį nusprendė tarybai siūlyti tikslinti priimtus pakeitimus dėl 100 eurų kompensacijų privačius darželius lankantiems vaikams.

Norima pakeitimus atidėti iki rugsėjo, taip pat keisti nuostatas dėl kompensavimo vaikams darželio nelankant.

Kaip pranešė savivaldybė, siūlyti tikslinti nuo šių metų pradžios įsigaliojusią tvarką nuspręsta išklausius privačių sostinės vaikų darželių atstovus.

Artimiausiame tarybos posėdyje bus svarstomas siūlymas iki rugsėjo 1–osios atidėti sprendimą kompensacijas mokėti ne 12, o 11 mėnesių. Iki tol savivaldybė organizuos susitikimus su tėvų ir darželių atstovais ir drauge apsvarstys pakeitimų įgyvendinimo klausimus.

Taip pat tarybos nariams bus siūloma patikslinti formuluotę dėl faktinio vaikų lankomumo. Siūloma 100 eurų kompensacijos nemokėti tik tuo atveju, jei vaikas nelankys darželio visą kalendorinį mėnesį be pateisinamos priežasties.

Pavyzdžiui, jei vaikas neatėjo į darželį nuo sausio 16 dienos ir sugrįš į darželį vasario 17 dieną, kompensacijas už abu mėnesius jis vis tiek gaus.

Jei vaikas darželio mėnesį ar daugiau nelankys dėl ligos, kompensacija bus mokama.

Antradienį popiet Vilniaus mero pavaduotojas Valdas Benkunskas dar kartą ruošiasi susitikti ir su tėvų forumo, ir privačių darželių išsirinktais atstovais aptarti konkrečius siūlymus, kad būtų tinkamai pasirengta įgyvendinti pokyčius.

Kaip teigia savivaldybė, didesnė lankomumo kontrolė įvesta tam, kad būtų išvengta tokių atvejų, kai vaikas neina į darželį 2-3 mėnesius, tačiau 100 eurų kompensaciją privati įstaiga iš savivaldybės vis tiek gaudavo.

Praėjusiais metais 115 privačius darželius lankė 5 tūkst. 79 vaikai, pagal trišales sutartis tarp savivaldybės, įstaigų ir tėvelių buvo išmokėta 5,6 mln. eurų kompensacijų.

Galutinį sprendimą priims miesto Taryba sausio 11 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių