Vilniaus valdžia turės sumokėti 0,25 mln. eurų kavinei „Lakštingala“

  • Teksto dydis:

Vilniaus valdžia turi atlyginti Vingio parko kavinės „Lakštingala“ valdytojai 255 tūkst. eurų turto pagerinimo išlaidų, nusprendė Vilniaus apygardos teismas.

Teismas iš dalies patenkino įmonės „Disona“ ieškinį. Pasak teisėjų, kai nuomininkas su nuomotojo leidimu  turtą pagerina, jis turi teisę į išlaidų atlyginimą.

„Kavinės valdytoja prašo priteisti tik tą investicijų dalį, kuri tenka naujai sukurtoms patalpoms, kuriomis ji negalės naudotis subnuomos sutarties pagrindu. Teismo vertinimu, nėra pagrindo išvadai, kad šalys susitarė, kaip bus kompensuojamos investicijos į atskiras patalpas“, - rašoma teismo nutartyje.

Teismo vertinimu, nėra pagrindo „Disoną“ pripažinti nekilnojamojo turto savininke.

Teisme „Disona“ siekė, kad būtų pripažintos jos nuosavybės teisės į kavinę arba kompensuotos jos pagerinimo išlaidos.

2016-2017 metais teismai dabar likviduojamai Vilniaus savivaldybės parkų priežiūros ir tvarkymo įmonei „Vilniaus parkai“ iš „Disonos“ priteisė 267,5 tūkst. eurų nuostolių ir 6 proc. palūkanų už didesnio nei išnuomota pastatų ploto naudojimą.

Patalpas M. K. Čiurlionio gatvėje nuomojosi bendrovė „Giransa“, ji jas pernuomojo „Disonai“. Savivaldybės įmonės teigimu, 1999 metais savivaldybė išnuomojo 255,2 kv. metrų ploto patalpas kavinei atstatyti ir įrengti. Už jas bendrovė turėjo mokėti 332,6 euro per mėnesį. Tuo metu 2004 metais „Disonai“ rekonstravus kavinės pastatą ir pastačius 4 naujus pastatus, įmonės naudojamas plotas padidėjo iki beveik 2 tūkst. kv. metrų, todėl, „Vilniaus parkų“ teigimu, ji už papildomą plotą turi sumokėti nuomą.

Patalpų Vingio parke nuomos sutartis su „Giransa“ sudaryta iki 2098 metų pabaigos, tačiau teismai 2017 metais „Vilniaus parkų“ prašymu nurodė bendrovei „Disona“ išsikelti iš patalpų.

Šį sprendimą per 30 dienų galima skųsti Lietuvos apeliaciniam teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Romas Katinas

Romas Katinas portretas
Taip nekaltai buves teisingumo ministras dabartinis meras Remigijus Šimašius užsiima neteisėta veikla pasislėpes už savivaldybės teisininkų jau 3 metus.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių