Vilniaus valdžia žada, kad šį rudenį į darželius pateks visi 3–7 metų vaikai

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto savivaldybė žada, kad šį rudenį į darželius pateks visi 3–7 metų vaikai: šiuo metu pakviesti 4842 vaikai, iki rugsėjo pirmosios papildomai planuojama pakviesti 769 vaikus, antradienį pranešė savivaldybė.

Į darželius šiemet pateks visi 3–7 metų vaikai, žada Vilniaus savivaldybė

Anot jos pranešimo, šios tarybos kadencijos pradžioje darželinukams trūko 7 tūkst. vietų, per pastaruosius dvejus metus sukurta daugiau kaip 3,5 tūkst. naujų vietų, dar apie tūkstantis vietų šiuo metu įrengiama, išnaudojant turimas darželių patalpas.

Kitąmet Vilniuje suplanuota pastatyti 12 modulinių darželių priestatų prie jau esamų įstaigų ir pradėti penkių naujų savivaldybės darželių statybas. Pastačius 12 modulinių darželių, bus sukurta dar apie 1440 vietų mažiesiems vilniečiams.     

Per pirmus du kadencijos metus Vilniuje  buvo atidaryti nauji savivaldybės vaikų darželiai, juos lanko apie 700 vaikų. 

Nuo šio rugsėjo 100 eurų kompensacija per mėnesį už vaikų priežiūrą bus skiriama visiems vilniečiams, taip pat ir samdantiems auklę ar patiems prižiūrintiems vaikus namuose. Tikimasi, kad nuo rudens 100 eurų kasmėnesinės kompensacijos už vaikų priežiūrą kreipsis apie tūkstantis vilniečių. 

Savivaldybės duomenimis, 2014 metais į sostinės darželius priimta 1950 3-7 metų vaikų, 2015 metais – 2372 vaikai, 2016 metais – 4498. Pagrindinis savivaldybės tikslas – kad iki kadencijos pabaigos sostinėje nebeliktų vaikų, laukiančių eilėse į darželius.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

???

??? portretas
O aukletoju is kur paimsit?Jau dabar truksta!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių