Vilniaus valdžios planai pasikeitė: atliekų išvežimo sutartį pasirašys gegužę?

Sutartį dėl mišrių komunalinių atliekų vežimo su tiekėjais Vilniaus miesto savivaldybė planuoja pasirašyti gegužę. Anksčiau planuota, kad tai bus padaryta balandį.

Tai Eltai patvirtino Vilniaus miesto savivaldybės administracijos atstovė Neringa Kolkaitė. Ji nurodė, kad sutarties pasirašymas užtruko, nes buvo tikslinami tiekėjų pasiūlymai.

ELTA primena, kad praėjusių metų gegužės 1 dieną Vilniuje įsigaliojo atliekų išvežimo reforma. Nuo tos dienos Vilnius padalintas į penkias dalis. Šiaurinę, rytinę ir vakarinę zonas aptarnauja „Ecoservice“, centrinę - „VSA Vilnius“, pietuose dirba „Ekonovus“.

Atliekų tvarkymo įmonės „Ecoservice“ ir „VSA Vilnius“ Vilniaus miesto savivaldybės administracijai pranešė dėl patiriamų nuostolių norinčios stabdyti paslaugų teikimo sutartį.

Dėl to savivaldybė paskelbė naują viešą konkursą šįmet atliekas tvarkyti Verkių, Fabijoniškių, Žirmūnų, Šnipiškių, Antakalnio, Naujosios Vilnios seniūnijose, šiaurinėje Rasų seniūnijos dalyje, taip pat Pašilaičių, Justiniškių, Šeškinės, Viršuliškių, Karoliniškių, Pilaitės ir Lazdynų seniūnijose, Senamiestyje, Žvėryne, Naujamiestyje ir Vilkpėdės seniūnijose.

Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius yra sakęs, kad po konkurso paaiškės, kokios bus galutinės kainos ir kokio dydžio rinkliava turėtų būti. Anot jo, konkursas nestringa, tačiau yra didelis, dėl jo sulaukta pastabų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių