Vilniaus vicemero postą atiduoda LLRA atstovams

Vilniaus miesto savivaldybės taryba šią savaitę planuoja atleisti iš koalicijos patrauktų konservatorių deleguotą vicemerą Valdą Benkunską.

Naują vicemerą turėtų deleguoti Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) atstovai.

Kaip BNS patvirtino mero atstovas spaudai Aleksandras Zubriakovas, šiuo metu laukiama LLRA-KŠS atsakymo, ar jų frakcija sutiktų pakeisti iš koalicijos praėjusią savaitę pašalintus konservatorius.

„Šis (vicemero – BNS) klausimas turbūt bus aiškus paskutinę sekundę, trečiadienį iš ryto. Visos kitos frakcijos neturi pakankamai narių, kad galėtų pretenduoti į šį postą“, – apie laukiamą LLRA-KŠS sprendimą BNS teigė A. Zubriakovas.

V. Benkunskas buvo atsakingas už energetiką ir švietimą – šios sritys turėtų pereiti LLRA-KŠS. Kaip praėjusią savaitę BNS sakė meras ir liberalų vadovas Remigijus Šimašius, jei LLRA-KŠS frakcija nuspręs eiti į koaliciją, jai taip pat turėtų atitekti ir konservatorių turėti Miesto planavimo ir plėtros, Paslaugų ir miesto ūkio, Socialinių reikalų komitetų vadovų postai.

LLRA-KŠS pirmininkas Valdemaras Tomaševskis BNS pirmadienį tvirtino, kad vicemero kandidatūra kol kas nėra apsvarstyta, kadangi frakcija ir Vilniaus skyrius pirmadienį dar aptaria padėtį ir galimus variantus su valdančiųjų socialdemokratų vadovybe, aiškesnių atsakymų tikimasi sulaukti antradienį. Jis anksčiau teigė, kad svarstomi du variantai: rinktis darbą koalicijoje arba opozicijoje, deleguojant savo vicemerą.

Praėjusią kadenciją tuometinio mero Artūro Zuoko pavaduotoju LLRA-KŠS delegavo Jaroslavą Kaminskis – šiuo metu taryboje taip pat esantis J. Kaminskis tuomet buvo atsakingas už švietimą, kultūrą.

Tarybos posėdyje trečiadienį taip pat bus siekiama atleisti konservatorių teiktą administracijos direktoriaus pavaduotoją Arvydą Darulį, jis iš pareigų traukiamas taip pat dėl kaitos koalicijoje.

„Pagal koalicijos sutartį, šis postas priklausė A. Darulį delegavusiai partijai – Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščionims demokratams. Kadangi partija buvo pašalinta iš koalicijos didžiausios partijos siūlymu, natūralu, kad bus teikiamas ir pono Darulio atleidimas“, – sakė A. Zubriakovas.

Naujo pavaduotojo skyrimas darbotvarkėje nėra numatytas.

Vilniaus liberalai praėjusią savaitę paskelbė nutraukiantys darbą su konservatoriais dėl esą nuolatinio trukdymo priimti sprendimus, konservatoriai sprendimą sieja su liberalams keliamais didesniais skaidrumo reikalavimais.

Valdančiąją koaliciją Vilniaus savivaldybėje iki šiol sudarė 31 politikas iš 51: penkiolika liberalų, po keturis socialdemokratus bei „Lietuvos sąrašo“ atstovus, taip pat jau buvę partneriai – aštuoni TS-LKD atstovai.

Opozicijoje buvo trys „tvarkiečiai“, iš liberalų frakcijos pasitraukęs britas Markas Adamas Haroldas, dešimt Lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso koalicijos atstovų, šeši Artūro Zuoko vadovaujami Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) politikai – pastarieji, kaip ir konservatoriai, į naująją koalicija nekviečiami.

Liberalai siekia koalicijos su LLRA-KŠS, socialdemokratais bei „tvarkiečiais“, nes „Lietuvos sąrašo“ atstovai pranešė neįsivaizduojantys savęs tokioje koalicijoje. Socialdemokratai savo pozicijų kol kas neįvardija, bet linksta palaikyti darbą naujoje valdančiojoje koalicijoje, LLRA-KŠS atstovai sako galintys dirbti ir koalicijoje, ir opozicijoje, mainais už vicemero postą palaikydami sprendimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Liber

Liber portretas
Simasius meraudamas tapo bėda, dabar jau ir gėda. Nesitikejom
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių