Vilniečius šokiravo „Grindos“ elgesys: kraujuojantį šunį tempė asfaltu

Internetinėje erdvėje plinta nuotraukos, kuriose vilniečiai užfiksavo žiaurų elgesį su šunimi. Kaip rašoma socialiniame tinkle „Facebook“, gyvūnų globos namai, priklausantys Vilniaus savivaldybės įmonei „Grinda“, žvėriškais metodais dorojasi su gyvūnais: viename Fabijoniškių daugiabutyje iš 5 aukšto jie žalojo, mušė ir tempė sveiką šunį.

Po daugiau nei 600 pasidalijimų sulaukusia žinute užvirė itin aršios diskusijos. „Šuo galiausiai nebepajėgė eiti pats. O už tokį elgesį moka visi vilniečiai“, – piktinosi „Kalba Vilnius“ paskyros lankytojai. Nuotraukose matyti krauju suteptas turėklas, kraujo dėmės daugiabučio laiptinėje.

Grupės „Fabijoniškės“ narė Alisa, išgirdusi šuns lojimą, į laiptinę išėjo kartu su kaimyne. „Mes pasibaisėjome, kaip „Grinda“ jį pagavo ir tempė. Su virve pririšo kaklą ir už jo tempė šunį per laiptus, o šuniukas duso. „Grinda“ visai nekreipė dėmesio, kad gyvūnas galva trankosi į laiptinės turėklus ir žemę. Dar labiau pasibaisėjom, kai jį išnešė į lauką: kraujuotu snukiu šunį darbuotojai tempė per šlapią asfaltą“ , – rašė įvykį stebėjusi moteris.

„Nesuprantu, kaip tokia organizacija dar gyvuoja. Pamenu, vaikystėje su kiemo draugėm bandėm paslėpti visus benamius šunis, kai šie š**rankiai atvykdavo. Jie visiškai nemoka elgtis su gyvūnais“, – piktinosi Margarita Ch. Įpykę žmonės socialinėje erdvėje siūlė informuoti ne tik žiniasklaidą, bet ir miesto merą, policiją ir kitas atsakingas institucijas.

Vilniaus gyvūnų globos namai savo paskyroje taip pat pateikė savo versiją. „Šis juodas šuo Fabijoniškių gyventojams jau seniai nedavė ramybės, juos nuolat puldinėjo ir gąsdindavo. Mūsų darbuotojai jį ne kartą bandė pagauti, tačiau jis vis pasprukdavo. Ketvirtadienį ryte važiavome jį gaudyti, tačiau jis paspruko. Po pietų viena moteris pranešė, jog užtiko jį miegantį, darbuotojai greitai sureagavo ir atvyko į nurodytą vietą. Pamatęs darbuotojus šuo puolė, todėl jiems teko panaudoti specialias agresyvių šunų gaudymui skirtas lazdas, –rašoma Vilniaus gyvūnų globos namų „Facebook“ paskyroje. – Šiuo metu juodasis išdykėlis yra mūsų namuose, kur bus laikomas 14 dienų, o praėjus karantino laikotarpiui bus atiduotas jį nusižiūrėjusiai globėjai, jeigu ji vis dar norės jį pasiimti. Ačiū visiems padėjusiems šioje nelengvoje gaudynių istorijoje ir atsiprašome tų, kuriems pasirodė, kad agresyvaus šuniuko sutramdymas vyko pernelyg griežtai. Šiuo metu juodasis bėglys nusiraminęs guli mūsų voljere ir laukia karantino pabaigos bei tos dienos, kada galės iškeliauti į globėjų namus.“

Po ketvirtadienį „Grindos“ išplatinta gulinčio šuns nuotrauka taip pat pasipylė pasipiktinusių internautų komentarai. Žmonės spėliojo, ar šuo guli dėl to, kad nebegali pastovėti, o akylesni pastebėjo ir ant gyvūno atsiradusius sužalojimus. „Ant priekinės kojos matosi sužalojimai,“ – rašė Brigita. „Ir nosyje prakirsta 3-5 cm skylė, nors prieš dvi dienas nieko nebuvo. Jų pseudo veterinarė aiškina, kad čia neva senas randas!!!!“, – rašė ir Povilas.

Išplatino laišką

Penktadienio popietę „Grinda“ išplatino pranešimą, kuriame detaliau paaiškina ketvirtadienio įvykius, pateikia veterinarės išrašą bei apibūdina dabartinę šuns būklę. Jame rašoma, kad Vilniaus gyvūnų globos namų darbuotojai pranešimą apie Fabijoniškėse bėgiojusį beglobį šunį pirmą kartą gavo gegužės 3 dieną. Gaudyti šio šuns buvo vykta beveik 40 kartų, tačiau šuo nuolat pasprukdavo, o nusiskundimų iš gyventojų iki vakar dienos sulaukta daugiau nei 30 kartų. Bendrovės atstovai tikina, kad šuo gąsdindavo praeivius prie jų pribėgdamas ir aplodamas. Prisivilioti jį maistu nepavykdavo, todėl pagalbos buvo kreiptasi į gyventojus su prašymu šunį įvilioti į uždarą erdvę, iš kurios jis negalėtų pasprukti.

Anot bendrovės atstovų, lapkričio 2 d. popietę buvo gautas Žadeikos g. gyvenančios vilnietės pranešimas, kad jai pavyko keturkojį įvilioti į namo laiptinę. „Bendrovės darbuotojai, vadovaudamiesi „Darbuotojo, dirbančio su gyvūnais, darbuotojų saugos ir sveikatos instrukcijomis“ pirmiausia privalo apsaugoti savo ir aplinkui esančių asmenų sveikatą, todėl šunis gaudo fiksuojamu standžiu pavadžiu bei saugiai patalpina jį į automašiną. Užspeistas į kampą šuo puolė mūsų darbuotojus, o šie panaudojo fiksuojantį standų pavadį, koks yra naudojamas visame pasaulyje. Tokia įranga paprastai padeda išvengti sužalojimų, tačiau besiblaškydamas šuo įsikando liežuvį“, – rašoma pranešime. 

Tai, anot „Grindos“, patvirtina ir nepriklausomų veterinarų, kurie po sugavimo apžiūrėjo šunį, oficialios išvados. Gyvūno apžiūra buvo atlikta veterinarijos gydykloje „Vetpulsas“. Kaip rašoma pranešime, tyrimas rentgeno aparatu parodė, kad jokių išorinių sužeidimų, atsiradusių jo sugavimo metu nerasta, vidinių sužalojimų – sumušimų, kaulų lūžių ar trachėjos pažeidimų – taip pat nėra. Visgi apžiūrą atlikusi veterinarijos gydytoja Aušra Skinder rentgeno nuotraukose pastebėjo, kad šuns kūne yra šratų. „Tikėtina, kad gyvūnas jau anksčiau buvo apšaudytas pneumatiniu ginklu. Šratai nebuvo pašalinti, kadangi jo gyvybei pavojaus nekelia, o šratų įėjimo žymės seniai užgijusios,“ – tokia versija pateikiama pranešime spaudai.

„Šiuo metu bendrovėje aiškinamės visas vakar dienos įvykių aplinkybes. Jei bus nustatyta, kad darbuotojai su gyvūnu elgėsi netinkamai, bus reaguojama pagal visas bendrovėje „Grinda“ galiojančias taisykles. Nerimauti dėl šuns sveikatos būklės pagrindo nėra – jis jaučiasi gerai, pradeda bendrauti su mūsų darbuotojais,“ – rašoma pranešime spaudai. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Elena

Elena portretas
Už žiaurų elgesį su šuniu būčiau akis išplėšusi tam žvėriui iš Grindos .Vat taip

Aris

Aris portretas
Bet pažiūrėk kokios sąlygos,net pora adijalų patiesta kad būtų kiniečių,narvas švarus,gražus. O viskas dėl kilusio erzelio ir būtinybės nupaveiksluoti kaip pas mus gražu ir gera. Nupaveiksluokit bendrą vaizdą kaip visi ir kokiuose narvuose gyvūnai laikomi.

Anonimas

Anonimas portretas
Įdomu, ponai ką jūs būtumėte pasake jei tas šuo,belaksydamas laisvas, būtų vaiką apkandžiojes.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių