Vilniui ruošiama nauja vicemerė?

Jau daugiau kaip pusmetį Vilniaus vicemeras Romas Adomavičius – negali vykdyti pareigų ir laukia teismo. Tai netenkina jo bendražygių socialdemokratų, ir jie į šį postą ieško naujo kandidato.

Teismas – jau netrukus

Tokias svarbias miesto sritis, kaip šilumos ūkis ir transportas, kuravęs vicemeras R.Adomavičius praėjusių metų spalį įkliuvo dėl įtarimų korupcija ir buvo laikinai nušalintas nuo pareigų.

Pareigūnų teigimu, vicemeras galbūt gavo 40 tūkst. litų kyšį iš buvusio „Vilniaus vandenų“ generalinio direktoriaus – ne viename skandale minimimo Dariaus Norkaus. Pinigus jis esą įmetė į R.Adomavičiaus automobilio saloną pro atidarytą langą. Teigiama, kad vicemeras iškart uždarė langą ir nuvažiavo tolyn, bet jau už keliolikos metrų jį sustabdė Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai.

Pats R.Adomavičius kaltinimus neigia ir mano, kad jie sufabrikuoti. Vis dėlto teismas laikinai nušalino jį nuo vicemero ir savivaldybės tarybos nario pareigų.

Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Linas Kuprusevičius tvirtino, kad byla teismui turėtų būti atiduota iki gegužės pabaigos, vėliausiai – birželio pradžioje.

Pats nesitrauks?

Socialdemokratų partijos pirmininko pavaduotojas Juozas Olekas sakė nieko nežinantis apie R.Adomavičiaus likimą. Jis taip pat nebuvo linkęs atskleisti ir būsimų kandidatų į vicemero vietą.

„Kol kas tokių kalbų nesu girdėjęs, nes R.Adomavičius dar yra tarybos narys ir tik laikinai nušalintas. Tokie yra teisėsaugos sprendimai ir mes kol kas nieko nesprendžiame“, – klausimą dėl svarstymo siūlyti naują kandidatą į sostinės vicemero postą komentavo J.Olekas.

Pats R.Adomavičius savo noru iš posto trauktis nesiruošia. Korupcija apkaltintas politikas tik patvirtino, kad nuo savo pareigų nušalintas vis dar laikinai ir laukia tolesnių teisėsaugos nurodymų: „Tai nuo visko laikinai nušalino. Kada jie ruošiasi priimti galutinį sprendimą, nelabai aiškina. Byla teismui neperduota, sprendimas artimiausiu metu bus priimtas, o kokį sprendimą prokuroras priims, neaišku.“

Politikas prasitarė, kad bylos informacijos labai daug ir jis puikiai susipažinęs ne tik su bylos medžiaga. „Advokato požiūris labai aiškus“, – komentavo situaciją nušalintasis politikas.

Nepaneigė, kad bus kandidatė

Tačiau savivaldybėje kalbama, kad miesto valdančiajai koalicijai priklausančių socialdemokratų toks neveiksnus vicemeras jau seniai netenkina. Todėl žvalgomasi pamainos R.Adomavičiui.

Viena iš rimčiausių kandidačių – tarybos narė socialdemokratė Vitalija Kliukienė. Tačiau ji per daug kalbėti šia tema nenorėjo.

„Iš tikrųjų nieko nekalbama. Manyčiau, kad laukiama teismo sprendimo“, – sakė V.Kliukienė, bet nepaneigė, kad kandidate į vicemerus galėtų tapti ji pati.

„Žinote, kadangi nėra susitarimo, nėra aiškumo, nebūtų etiška kalbėti. Kai bus aiškumas, tada ir kalbėsime. Pirmiausia turi būti laisva vieta, o po to bus galima apie tai kalbėti“, – teigė V.Kliukienė.

Galima kandidatė sakė, kad pamąstymų būta visokių, tačiau tikino nenorinti kalbėti tol, kol nebuvo viešo svarstymo. „Nespauskite manęs į kampą, prašau“, – išsisukinėjo politikė.


Šiame straipsnyje: Vilniusvicemerėsavivaldybė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kikimora

Kikimora portretas
Kur jos pionierės kaklaraištis?

Avarijų

Avarijų portretas
daugėja, kultūra silpnėja, kėkšės gyvuoja... ko dar reikia, ogi kuo daugiau ,,moterų" į valdžią - it is very wonderful

Melinas

Melinas portretas
Pries pusmeti paeme kysi zymetom kupiurom, dabar jau advokatas-prodiuseris sako kad jam imete provokatorius kuri pati pareigunai pakiso. Viliuosi kad prokurorai neapsiriks ir nepadarys didziausio vilniaus nelaimes ir kysininko romkos brilijanto geru personazu.
VISI KOMENTARAI 7

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių