Vilniuje dėl liūties vėl buvo nepravažiuojamos gatvės

Trečiadienio vakarą Vilniuje stipriai palijus vanduo apsėmė kai kurias gatves, jomis vairuotojai kurį laiką negalėjo pravažiuoti.

Vanduo susikaupė Narbuto gatvės atkarpoje Žvėryne, ji tapo neišvažiuojama. Bendrovės „Grinda“ atstovė Dovilė Lisauskaitė BNS sakė, kad taip pat vanduo trumpam buvo susikaupęs Savanorių prospekte, prie Tūkstantmečio gatvės.

Anot jos, važiuojantys Narbuto gatve nukreipiami aplinkinėmis Stirnų, Paribio ir Sėlių gatvėmis. Pasak D.Lisauskaitės, dėl Savanorių gatvėje susikaupusio vandens eismas kurį laiką buvo nukreipiamas žiedo viršumi.

Apie 19.30 val. Narbuto gatvėje vandens jau nebuvo, D.Lisauskaitės teigimu, visos Vilniaus gatvės trečiadienio vakarą yra išvažiuojamos, kai kuriose vietose dėl likviduojamų potvynio padarinių dar gali būti spūsčių. Laikinai buvo sutrikęs ir viešojo transporto darbas, jis atnaujintas po 19 valandos.

Savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ viešųjų ryšių ir komunikacijos specialistas Tomas Šiuškus savo ruožtu BNS teigė, kad prieš 18 val. viešajam transportui buvo neišvažiuojama ne tik Narbuto gatvės atkarpa Žvėryne, bet ir Žalgirio gatvės dalis ties Giedraičių gatvės sankryža, Laisvės prospekto ir Rygos gatvės sankryža, Geležinio Vilko gatvės atkarpa po tiltu ties Edukologijos universitetu.

Dalis viešojo transporto – 9 ir 19 maršrutų troleibusai bei 30, 49 ir 4G maršrutų autobusai – buvo nukreipiami per Žvėryną. Nesklandumų taip pat buvo Savanorių prospekte, ties Baldų stotele, kur 4, 6, 12, 13, 15 ir 18 maršrutų troleibusams teko apsisukti ties Riovonių gatve.

Vilniaus policija pranešė nukreipianti automobilių srautus iš apsemtų sostinės gatvių. Gyventojų prašoma apie pastebėtas, dėl lietaus sunkumų keliančias miesto vietas nedelsiant pranešti telefonu 112.

Policijos duomenimis, sunkiausiai dėl liūties pravažiuojamos vietos mieste lieka tos pačios ir buvo prižiūrimos policijos – Narbuto gatvės kalno papėdė ir Geležinio Vilko gatvė, po Edukologijos universiteto žiedu. Vairuotojams buvo patariama, jei galima, rinktis alternatyvius vykimo maršrutus.

Be kita to, „Grinda“ gavo pranešimų apie nulūžusius medžius, dešimtį pakeltų kanalizacijos šulinių dangčių.


Šiame straipsnyje: Vilniusliūtis

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
JEI Perkūno valia Vilnius liks be Gedimino kalno, REIKS iš jo ir sostinės vardą atimt - nebuvo čia jokio miesto kol kažkoks vilkas neužkaukė; kur jis dabar?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių