Vilniuje palestiniečius palaikantys aktyvistai ragino galvoti apie žmones

Antradienio vakarą Vilniaus centre akciją surengę palestiniečius palaikantys aktyvistai siekė atkreipti dėmesį į konflikte nukenčiančius paprastus žmones.

„Aš noriu, kad žmonės suprastų, kad mes kalbame apie žmones. Ne apie „Hamas“, ne apie raketas, mes kalbame apie žmones“, - BNS sakė viena iš akcijos organizatorių Gabrielė Tervidytė.

Į akciją aikštėje prie Vyriausybės aktyvistai atsinešė keletą Palestinos vėliavų, vaikiškų batų ir kuprinių, nuotraukų su vaikų atvaizdais, plakatų su užrašais „Vaikystė be bombų“, „Laisvė Palestinai“. Į renginį susirinko kelios dešimtys žmonių.

„Mes norim parodyti, kad per 14 dienų Gazoje yra nužudyta apie 130 vaikų ir tai sudaro beveik 30 proc. visų aukų - šiuo metu yra apie 600 aukų, iš jų apie 80 proc. yra civiliai. Tai mes norime parodyti, kad vaikai neturėtų dalyvauti kare, vaikai neturėtų kentėti, nesvarbu kas dėl ko pykstasi“, - aiškino G.Tervidytė.

Palestinoje savanoriavusi mergina, pristatydama savo ten darytas vaikų nuotraukas, sakė, kad jei politikai tylėdami „tikisi praslinkti“, netylėti gali paprasti piliečiai.

„Mes, tauta, neturėtume tylėti, jeigu mums rūpi, mes atsistokime ir parodykime“, - kvietė ji.

Renginio organizatoriai antradienį išplatintame pranešime teigė pasisakantys „už palestiniečių teisę gyventi nepriklausomoje valstybėje ir netrukdomai naudotis visomis žmogaus teisėmis ir laisvėmis“.

Trečiadienio vakarą palaikyti Izraelio karius kviečia Lietuvos žydų bendruomenė. Jų akcija vyks bendruomenės patalpose.

Izraelis tęsia liepos 8-ąją pradėtą operaciją „Apsauginis skardis“, teigdamas, kad siekia numalšinti palestiniečių kovotojų raketų bei minosvaidžių sviedinių atakas.

Per karinę kampaniją žuvo daugiau nei 570 palestiniečių, 27 žydų kariai ir du Izraelio civiliai žmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių