Vilniuje po 30 metų pradedamas statyti naujas baseinas

Vilniuje, Fabijoniškėse, ketvirtadienį oficialiai pradėtos naujo baseino statybos. Aštuonių takelių 25 metrų ilgio baseiną numatoma užbaigti per metus.

Vilniuje pirmą kartą po 30 metų pradedamas statyti baseinas. Parengiamieji statybų darbai vyksta jau kelias savaites. Juos vykdo konkursą laimėjusios bendrovės „Irdaiva“ bei „Statybų kodas“

Meras Remigijus Šimašius žada, kad naujame baseine nemokamai mokytis plaukti galės visi miesto antrų klasių moksleiviai.

„Galbūt daugelis nežino, kad vaikų nuskęsta per metus daugiau, nei žūva keliuose. Todėl išsikėlėme ambicingą tikslą: pastačius du baseinus visi antrokai galės mokytis plaukti per kūno kultūros pamokas baseine. Tai svarbiausia, ką šiandien galime pasiūlyti vilniečių šeimoms ir visų mūsų ateičiai. O iš to atsiras daugiau tokių sportininkų, kaip Rūta Meilutytė ir bus pasiekta dar daugiau sportinių aukštumų“, – pranešime spaudai teigė meras.

Aštonių takelių plaukimo baseine bus įrengta ir pirčių zona, treniruoklių, sporto salės, taip pat 100 vietų žiūrovų tribūna, persirengimo erdvės 140-čiai lankytojų, šalia baseino – ir automobilių stovėjimo aikštelės.

Paskutinis plaukikams skirtas baseinas ne privačiomis lėšomis Vilniuje buvo pastatytas prieš tris dešimtmečius, dabartiniame Vaikų ir jaunimo centre

Sutartyje numatyta, kad baseino statybos atsieis 3,1 mln. eurų.

Šiuo metu taip pat pradėtas griauti sostinės Lazdynų baseinas – vietoje vienintelio sostinėje baseino su 50 metrų takeliais iki 2018-ųjų pabaigos turėtų iškilti naujas sporto kompleksas, kuriame taip pat bus įrengti 50 metrų ir 25 metrų ilgio baseinai. Jį už 21,8 mln. stato taip pat bendrovės „Irdaiva“ vadovaujamas konsorciumas, kuriame dalyvauja „Axis Power“, „MG Baltic“ valdoma „Mitnija“, „HSC Baltic“ ir „Montuotojas“.


Šiame straipsnyje: baseinaiFabijoniškių baseinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Mg baltic is teismu neislenda del kysininkavimo liberalam, cia ziurek pas liberala simasiuka jau konkursas laimetas

o ka

o ka   portretas
statybose veikia tas lyberastinis klounas su statybininko salmu ??!!

Z

Z portretas
Beliktu du baseinus sujungti
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių