Vilniuje pradedama tvarkyti Aušros Vartų koplyčia

  • Teksto dydis:

Šią savaitę prasidės vieno svarbiausių sostinės piligriminių objektų – Aušros Vartų – ir šalia esančios Šv. Teresės bažnyčios atnaujinimo darbai, ketvirtadienį pranešė Vilniaus arkivyskupija.

Per dvejus metus planuojama atnaujinti prastos būklės fasado fragmentus, koplyčios langus ir langines, pagerinti vėdinimo sistemą.

Po rekonstrukcijos Švč. Gailestingumo Motinos paveikslą saugos specialus stiklas, bus įrengta Aušros Vartų lobyno ekspozicija. Ketinama sudaryti galimybę judėjimo negalią turintiems žmonėms apsilankyti koplyčioje.

Anot Vilniaus arkivyskupijos, dalis po Šv. Teresės bažnyčia esančio rūsio bus pritaikyta piligrimų reikmėms, bažnyčioje atnaujinti vitražai, restauruojama sieninė tapyba, skliautai, langai ir centrinės durys, atliekami kiti remonto darbai.

Galerijoje, jungiančioje Šv. Teresės bažnyčią su Aušros Vartų koplyčia, bus atnaujinami vargonai ir jiems skirta patalpa. Bažnyčioje, galerijoje ir koplyčioje planuojama įrengti bendrą vaizdo ir garso sistemą.

Vilniaus arkivyskupijos ekonomo tarnybos vadovas Mykolas Juozapavičius sakė, kad numatomas Aušros Vartų atnaujinimas  nesukliudys koplyčioje apsilankyti rugsėjo pabaigoje Lietuvoje viešėsiančiam popiežiui Pranciškui.

Aušros Vartų koplyčia ir Šv. Teresės bažnyčia bus tvarkomos Europos Sąjungos (ES) paramos lėšomis. Numatoma, kad darbai atsieis daugiau nei 2,9 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gerbiamieji, Lenkai padekit mums!

Gerbiamieji, Lenkai padekit mums! portretas
Jei Lenkai per trumpa laika sugebejo pakelt savo sali i neitiketinas aukstumas visuose lygiuose, tai tegu padeda, priziuri , tegu domisi pinigu isleidimais ir darbu butinumu ir tai tegu grieztai kontroliuoja ir malonu , kad padeda i EU tegu siuncia info apie darbu seeka ir finansus. Kol kas Lietuvoje tiek daug korupcijos , O Lenkijojoje tai praeitis . Todel lenkais galime pasitiketi.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių