Vilniuje prie Rusijos ambasados – „obuolių protesto akcija“

  • Teksto dydis:

Solidarizuodamiesi su lenkais lietuviai penktadienį surengė „obuolių protesto akciją“ prie Rusijos ambasados Vilniuje, taip reaguodami į Maskvos įvestus apribojimus lenkiškiems vaisiams.

Nešini lenkiškų obuolių maišeliais, prie Rusijos atstovybės atėjo keliolika žmonių, apie akciją iš anksto pranešę socialiniuose tinkluose.

Vienas protesto iniciatorių, žurnalistas ir rašytojas Andrius Tapinas sakė, kad spontaniška akcija sumanyta pamačius reakciją pačioje Lenkijoje, kur paramą lenkiškiems obuoliams išsakė tiek valdžios pareigūnai, tiek kiti žinomi žmonės.

„Mes vis kalbame, kad reikia su kaimynais gerai sugyventi. Pagalvojau, kad jiems dabar kaip tik reikia tokio smulkaus palaikymo“,  - renginyje sakė A.Tapinas.

Trečiadienį Rusija paskelbė, kad nuo penktadienio stabdo obuolių, kriaušių, slyvų ir kopūstų importą iš Lenkijos.

Rusija tikina, kad toks sprendimas priimtas dėl produkcijos kokybės, tačiau patys lenkai mano, kad Maskva taip nori nubausti juos dėl paramos Ukrainai.

Akcijos dalyviai lenkiškais obuoliais norėjo pavaišinti ir ambasados darbuotojus, bet į jų skambučius prie vartų ambasada neatsiliepė. Prižiūrėti tvarkos į renginį atvyko keli policijos ekipažai.

Lenkija yra didžiausia obuolių eksportuotoja pasaulyje.

Lenkai ketvirtadienį pradėjo kampaniją socialiniame tinkle „Twitter“, ragindami tautiečius valgyti obuolius. „#jedzjablka (“#valgykobuolį“) Putino pykčiui. Prisidėk prie kampanijos, kad pademonstruotum, kaip reaguojame į Rusijos embargą“, – ketvirtadienį savo „Twitter“ paskyroje parašė Lenkijos prezidento patarėjas nacionalinio saugumo reikalams Stanislawas Koziejus (Stanislavas Kozejus), turėdamas omenyje Rusijos vadovą Vladimirą Putiną.

Politikai, garsenybės, žurnalistai ir kiti Lenkijos „Twitter“ vartotojai prisidėjo prie šios kampanijos, skelbdami nuotraukas, kuriose jie matomi valgantys obuolius arba geriantys sidrą.

Kiti „vaisių patriotai“, pasiryžę sušvelninti embargo padarinius Lenkijos ūkininkams, skelbė obuolių pyragų ir štrudelių receptus, o visus graužtukus ragino siųsti V.Putinui.

Lenkija į Rusiją siųsdavo beveik 7 proc. viso savo žemės ūkio eksporto. Rusija kasmet nupirkdavo iki 1 mln. tonų Lenkijoje užaugintų obuolių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

RUSAS

RUSAS portretas
Paskaityk ka rasai ir suprasi kodel niekas negerbia lietuviu Net kaimynai lenkai skaito lietuvius kiaulem O anglijoi niekas lietuvi zmogum nelaiko Kas protingesnis -ima i darba,bet tik valyti tualetus Taip kad nors sprog tu is pykcio-lietuviai girtuokliai ir vagys Nykstanti girtu debilu tauta

ruskiui

ruskiui portretas
sperma is burnos issikrapstyk kai kalbi ruski

RUSAS

RUSAS portretas
Niekas i Palanga nevaziuos-nesvajok Laizot ir laizysit subine rusam Toks jau lietuviu likimas-subines laizyti Kas tai turi laizyti
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių