Vilniuje rengiama pabėgėlių palaikymo akcija

  • Teksto dydis:

Rugsėjo 12 d.  13 val. Vilniaus Vinco Kudirkos aikštėje organizuojama solidarumo su pabėgėliais akcija "Lietuva sako: Sveiki Atvykę”.

Ši akcija - didelės visoje Europoje vykstančios kampanijos dalis. Rugsėjo 10 d. duomenimis  šeštadienį planuojamos įgyvendinti 88 akcijos 30-yje šalių.

Akcijos rengiamos reaguojant į abejingumą ir neapykantą pabėgėliams, kurie bėgdami nuo karo, persekiojimų, kankinimų ir skurdo ieško prieglobsčio Europoje.

Rugsėjo 12 d. tūkstančiai žmonių Europoje rinksis tam, kad galėtų pasakyti, jog nepritaria uždarų sienų politikai, vykdomai jų vardu, ir kad yra pasirengę prisidėti priimant ir integruojant pabėgėlius savo šalyse.

Akcijos organizatoriai nori paskatinti valdžią, žiniasklaidą ir įvairius visuomenės veikėjus atsisakyti ksenofobiškos retorikos ir pabėgėlių priėmimą išnaudoti kaip galimybę sutelkti ir suvienyti bendruomenes.

Vilniuje vykstančios akcijos metu bus lankstomi popieriniai laiveliai - vilties ir pabėgėlių kovos už išgyvenimą simboliai. Akcija bus siekiama padrąsinti visuomenę prisidėti palengvinant pabėgėlių integraciją - teikiant paslaugas, aukojant maistą, rūbus ar daiktus, remiant finansiškai, apgyvendinant, padedant mokytis lietuvių kalbos ar tiesiog reaguojant į neapykantą ir skatinant dialogą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na taip

na taip portretas
Pažiūrėsim kiek susirinks palaikytojų. Beje, tikiuosi bus daug nuotraukų.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių