Vilniuje turistus pasitinka keli šimtai savanorių

  • Teksto dydis:

Daugiau nei pustrečio šimto žmonių atsiliepė į Vilniaus turizmo ir verslo plėtros agentūros „Go Vilnius“ kvietimą tapti šimtmečio savanoriais ir jau šią savaitę pradėjo teikti informaciją miesto svečiams. Raudona apranga vilkintys miestiečiai visą vasarą rūpinsis turistais Vilniaus centre ir Senamiestyje.

Tradicija tampanti programa kasmet sulaukia vis daugiau vilniečių dėmesio. Šiemet savanoriauti panoro ketvirtadaliu daugiau nei pernai – 260 žmonių. Nors pirmieji savanoriai jau pradeda budėti mieste, susidomėję gali registruotis ir prisijungti prie programos visą vasarą.

„Daugelis vilniečių nuoširdžiai rūpinasi, kad svečiai mūsų mieste jaustųsi jaukiai, patogiai, patirtų geras emocijas ir pamatytų pačias gražiausias vietas. Turizmo savanorių programos populiarumas tai patvirtina, – programos atidarymo renginyje sakė „Go Vilnius“ direktorė Inga Romanovskienė. – Tai puikus pastiprinimas Vilniui pasitinkant turistus, nusprendusius aplankyti valstybės atkūrimo šimtmetį švenčiančios Lietuvos sostinę.“

Turistų skaičius Vilniuje kasmet sparčiai auga: pastaruosius dvejus metus jų skaičius per metus perkopia milijoną. Ypač juntamas turistų srauto padidėjimas iš tikslinių rinkų, kurioms skiriami aktyviausi turizmo skatinimo veiksmai – Vokietijos, Lenkijos, Latvijos ir kitų.

Programa unikali tuo, kad savanoriai kartu su savimi galės pasiimti ir šunis.

Turizmo savanoriai visą vasarą budės labiausiai turistų pamėgtose Vilniaus vietose – Katedros ir Rotušės aikštėse, Gedimino prospekte, Vokiečių, Maironio ir Aušros vartų gatvėse. Su savimi jie turės žemėlapius, informacinę medžiagą apie Vilnių įvairiomis kalbomis. Miesto svečiams savanoriai rekomenduos lankytinas vietas, patars, kaip nuvykti į tolimesnius miesto rajonus viešuoju transportu ar dviračiais ir atsakys į kitus klausimus.

Savanoriai pradeda dirbti po to, kai išklauso apmokymų programą, kurios metu gauna praktinių žinių apie Vilniaus lankytinas vietas, transportą ir pasirengia atsakyti į kitus dažnai turistams iškylančius klausimus.

Programa unikali tuo, kad savanoriai kartu su savimi galės pasiimti ir šunis. Pastariesiems skirti specialūs atpažinimo ženklai – skarelės su programos simbolika. Tokiu būdu pasivaikščiojimą su šunimi vilniečiai galės suderinti su pagalbos teikimu turistams.

Nauji savanoriai gali prisijungti prie komandos bet kuriuo metu iki vasaros pabaigos. Tereikia užsiregistruoti čia ir dalyvauti reguliariai organizuojamuose apmokymuose. Visiems, kurie dirbs mažiausiai 16 valandų, programos pabaigoje bus įteikti pažymėjimai apie atliktą savanorišką veiklą turizmo srityje.

Projekto dalyviams nemokamai duris atvers projekto partneriai, tarp kurių – „Loftas“, „UNO park“, „Iliuzijų muziejus“, „Kartlandas“, „Vilniaus gondola“, „Vilnius city tour“. Kava savanorius nemokamai vaišins „Caffeine“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių