Vilniuje vyks robotų eitynės ir bepiločių orlaivių pasirodymai

  • Teksto dydis:

Vilniuje baigiamajame Inovacijų savaitės renginyje šeštadienį rengiamas robotų paradas ir kovos, bepiločių orlaivių pasirodymai.

Šeimos šventėje „Pažink inovacijas“ prie sostinės Baltojo tilto veiks naujausių technologijų paroda, bus pristatomi technologijų būreliai, veiks kūrybinės dirbtuvės. Renginio dalyviai galės patys išmėginti valdyti bepiločius orlaivius, mokytis konstruoti ir kurti savo robotus, vyks robotų krepšinio, futbolo, sumo, linijos sekimo varžybos.

Ūkio viceministras Marius Skarupskas sako, kad lietuviai vis labiau žinomi pasaulyje kaip talentingi robotų kūrėjai ir vis daugiau robotus kuriančių pradedančiųjų įmonių gauna finansavimą iš solidžių tarptautinių kompanijų

„Vis dažniau iš pasaulinių robotų lenktynių ar robotų sumo parsivežame auksą. Šeštadienį pirmą kartą įvairiausių lietuviškų technologijų kūrėjai, inovatoriai ir išradėjai susirinks vienoje vietoje, tad turime puikią progą iš arti pamatyti, ką esame nuveikę robotikos srityje“, – sako M.Skarupskas.

Inovacijų savaitę organizuoja Ūkio ministerija kartu su partneriais - mokslo įstaigų inovacijų ir technologijų centrais. Per šešias dienas Vilniuje ir Kaune jau įvyko daugiau kaip 50 nemokamų renginių, skirtų profesionalams – verslininkams, tyrėjams, taip pat visuomenei – pradedantiesiems verslininkams, studentams, inovacijomis besidomintiems žmonėms.

Europos Komisijos duomenimis, Lietuva pagal inovacijų rodiklius Europos Sąjungoje yra penktoje vietoje nuo pabaigos, o nuo bendrijos vidurkio atsilieka dukart, nors pastaraisiais metais pastebima pažanga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių