Vilnius pirmą kartą pateko tarp perspektyviausių nedidelių pasaulio miestų

  • Teksto dydis:

Lietuvos sostinė Vilnius pirmą kartą pateko tarp perspektyviausių mažų ir vidutinių pasaulio miestų, rodo naujausias Didžiosios Britanijos dienraščio „Financial Times“ atliktas globalių ateities miestų tyrimas.

„Financial Times“ investicijų ekspertų padalinio „fDi Intelligence“ tyrimas rodo, kad tokių miestų kategorijoje Vilnius yra 7 vietoje. Jį lenkia tik Ciurichas, Belfastas, Liuksemburgas, Ženeva, Edinburgas ir Aberdynas (Škotija). 

Vilnius tarp geriausių pripažintas ekonominio potencialo, žmogiškųjų išteklių ir gyvenimo kokybės, susisiekimo bei patrauklumo verslui kategorijose – atitinkamai 9, 9, 7, 6 vietos.

Pagal kaštų efektyvumą Lietuvos sostinė yra 2 vietoje, ją lenkė tik Durbanas (Pietų Afrikos Respublika).

Pernai atliktame „fDi Intelligence“ tyrime Vilnius nepateko tarp geriausių. 

Vilniaus meras Remigijus Šimašius sako, kad toks įvertinimas suteikia daugiau svorio derybose, padeda atsirasti daugiau investuotojų.

„Tai dar labiau sustiprins mūsų pozicijas ir toliau kuriant patrauklų, aktyvų ir augantį miestą bei pritraukiant užsienio investicijas“, – pranešime teigė meras.

Šių metų pavasarį „fDi Intelligence“ atliktame Europos ateities regionų ir miestų tyrime Vilnius buvo ketvirtas tarp Europos miestų, o Vilniaus regionas – dešimtas tarp regionų.

Miestas pateko į dešimtuką pagal ekonominio potencialo (9-ta vieta), žmogiškųjų išteklių ir gyvenimo kokybės (3-čia vieta, regionas – 7-tas), kaštų efektyvumo (6-tas) bei susisiekimo (regionas - 10-tas) kriterijus, tačiau nepateko tarp 10 geriausių Europos miestų pagal patrauklumą verslui.

Kauno regionas buvo taip pat įvertinas: pagal kaštų efektyvumo bei žmogiškųjų išteklių ir gyvenimo kokybės kriterijus jis yra atitinkamai 9-tas ir 10-tas.

Tyrime vertinti 129 dideli, maži ir vidutiniai pasaulio miestai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pagirios

Pagirios portretas
Ta prasme, pateko tarp miestų turinčių perspektyvą vystytis. Tas visai nereiškia, kad Vilnius yra išsivystęs ar kuo ypatingas miestas. Tas reiškia, kad GalBūt, jis galėtų Būti. Kuo čia girtis - nesuprantu.

sanciu,,kibiras,,

sanciu,,kibiras,, portretas
O Sanciai jau tris kartus buvo ir neisterikuoja.

hanman

hanman portretas
kuo aukstesne vieta tuo patrauklesnis papuasams is pietu...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių