Vilnius pirmadienį pasirašys sutartį su Italijos „Gemmo“ dėl gatvių apšvietimo tinklų

Vilniaus savivaldybė pirmadienį ketina pasirašyti partnerystės sutartį su Italijos geležinkelio, apšvietimo ir kitos infrastruktūros statybos ir priežiūros bendrove „Gemmo“ dėl gatvių apšvietimo tinklų renovavimo ir priežiūros.

Tai BNS pranešė miesto meras Artūras Zuokas. Anot jo, tai bus antra didžiausia po šilumos ūkio nuomos Prancūzijos koncernui „Dalkia“ partnerystės sutartis.

„Sutartį planuojame pasirašyti pirmadienį. Bendrovė per du mėnesius turės perimti visą ūkį ir per dvejus metus rekonstruoti ir pertvarkyti gatvių apšvietimo tinklus“, - BNS sakė A.Zuokas.

Pagal sutartį „Gemmo“ ir jos partnerė Estijos įmonė VSLS per dvejus metus atnaujins gatvių apšvietimą. Į miesto tinklų atnaujinimą bus investuota 108 mln. litų, juos „Gemmo“ 19-ka metų valdys bei prižiūrės. Skaičiuojama, jog bendra sutarties vertė sieks 339,179 mln. litų.

Šiuo metu Vilniuje esami 44 tūkstančiai šviestuvų paskutinį kartą buvo atnaujinti 1997–2000 metais. Miesto gatvių apšvietimo įrenginių nusidėvėjimas viršija 89,5 proc. Skaičiuojama, jog modernizavus tinklus, elektros suvartojimą galima būtų sumažinti net 50 proc.

Daugelis šiuo metu Lietuvos gatvėse šviečiančių aukšto slėgio natrio lempų nuo 2016 metų Europos Sąjungoje turėtų būti uždraustos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Užpelkis

Užpelkis portretas
Tokie sandoriai turi paprasta pavadinimą - neokolonializmas. "Renovuos ir prižiūrės". O kas už viską sumokės ? Ar užsienio kapitalistai tokiu būdu užsiima labdara ? Kada prieš penkiolika metų Vilniaus šilumos tinklai buvo išnuomoti Dalkia koncernui, vietiniai žulikai - abišalos, zuokai, leontjevos - irgi aiškino, kad šiluma tolydžio pigs, kol pasieks vos ne nulinę vertę. Dabar kaina auga kasmet ir niekas jokių veiksmų nesiėma. O ką čia imtis ? Kapitalistai siekia vienintelio dalyko - pelno. Kur pelnas apšvietimo tinklų nuomoje - aš nežinau. Bet greitai sužinosim. Kaip visada po laiko. Už visas "inovacijas", "investicijas" sumokės Vilniaus gyventojai. O pelnas liks "užsienio investuotojui".
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių