VPT užkliuvo per maža sportininkų apgyvendinimo kaina

  • Teksto dydis:

Viešųjų pirkimų tarnybai (VPT) užkliuvo viešbutis, kuriame bus apgyvendinti Vilniuje rengiamo šiuolaikinės penkiakovės pasaulio taurės finalo dalyviai, tarp jų ir penki pasaulio čempionai.

Anot pirkimų prižiūrėtojų, viešbutis – pernelyg geras, o kaina – įtartinai maža. Varžybų išvakarėse VPT nurodė nutraukti sutartį su keturių žvaigždučių viešbučiu „Crowne Plaza Vilnius“, rašo „Lietuvos rytas“.

VPT nustatė, kad viešbutis varžybų dalyvius pasiūlė apgyvendinti už beveik 52 tūkst. eurų, nors organizatoriai esą tam planavo išleisti 80 tūkst. eurų. „Perkančioji organizacija netikrino, ar paslaugos teikėjo pasiūlymo kaina nėra neįprastai maža“, – padarė išvadą tarnyba.

Ji taip pat nurodė nustačiusi ne vieną įstatymo pažeidimą, kuriais esą buvo dirbtinai apribota konkurencija: sportininkus pageidauta apgyvendinti ne mažiau kaip keturių žvaigždučių arba analogiškame viešbutyje, esančiame ne toliau kaip pusantro kilometro nuo renginio, kuris vyks Vingio parke. VPT nuomone, šias sąlygas galėjo atitikti tik viešbutis „Crowne Plaza Vilnius“. Be to, VPT sukritikavo perkančiosios organizacijos norą viešbutyje turėti dvi papildomas patalpas organizatorių biurams.

Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacijos generalinis sekretorius Viačeslavas Kalininas teigė, kad varžybų dalyviai patys moka už viešbutį ir todėl renkasi tokias sąlygas, kokiomis yra įpratę gyvendinti: „Mes negalime jų įgrūsti į dviejų žvaigždučių viešbučius. Mums labai pasisekė, kad vasaros sezonu pavyko gauti tokį viešbutį šalia Vingio parko. Man atrodo, kad čia kažkas su kažkuo tiesiog bando suvesti sąskaitas.“ Federacijos atstovas spaudai Dalius Matvejevas pareiškė, kad sutartis su viešbučiu nebus nutraukiama, o VPT pretenzijas vertina teisininkai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių