Ž. Šilgalis: balsų pirkimu įtariamų politikų likimą partija spręs pirmadienį

  • Teksto dydis:

Šešių kandidatų į Trakų rajono tarybą, kuriems pareikšti įtarimai dėl balsų pirkimo, likimas bus sprendžiamas pirmadienį, sako Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) rinkimų štabo vadovas Žilvinas Šilgalis.

Šešių kandidatų į Trakų rajono tarybą, kuriems pareikšti įtarimai dėl balsų pirkimo, likimas bus sprendžiamas pirmadienį, sako Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) rinkimų štabo vadovas Žilvinas Šilgalis.

„Ne tik mūsų, bet ir kitų įtartinų ten yra. Bet kriminaliniai dalykai neturi ir negali turėti nieko bendro. Mūsų pozicija aiški: jei kažkas pirko balsus ar užsiėmė kita nusikalstama veika, turi atsakyti pagal Lietuvos įstatymus“, - BNS sakė LLS (liberalų) rinkimų štabo vadovas Žilvinas Šilgalis.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) penktadienį panaikino šešių į teisėsaugos akiratį patekusių Artūro Zuoko vadovaujamos partijos atstovų teisinę neliečiamybę. Įtarimai pareikšti į Trakų rajono savivaldybės tarybą jau išrinktiems politikams Inesai Kurpiuvienei ir Andrejui Prokofjevui bei į kandidatų sąrašą įrašytiems Artūrui Lebedžiui, Zofijai Abeciūnienei, Michailui Černiavskiui ir Vidmantui Gaidukui.

Anot Ž.Šilgalio, partijos valdyba pirmadienį kviesis visus šešis įtariamuosius bei nagrinės tiek teisėsaugos, tiek jų pačių pateiktą informaciją ir tik tuomet apsispręs, ar šalinti minėtus asmenis iš partijos.

„Neskubėkime. Yra daug kartų buvę įtarimų pareikštų, bet pagal tai, kiek buvo įtarimų pareikšti ir kiek baudžiamųjų bylų išnagrinėta, yra labai didžiulės disproporcijos. Bet jei faktai pasitvirtins ir jie valdybai atrodys įtikinami, klausimų šioje situacijoje nebus jokių - bus griežti ir aiškūs sprendimai“, - sakė Ž.Šilgalis

Politikas taip pat sakė, kad remtų pakartotinius rinkimus Trakuose.

„Jei bus pakartotiniai rinkimai - tai ir labai gerai, ir turėtų jie būti. Nes Trakuose tokių nuogirdų, jei pamenate, yra po kiekvienų rinkimų, tas pats ir tas pats. Tai vieną kartą žmonės, kurie ten dalyvauja - nesvarbu kokioms partijoms priklauso, nes yra įvairių partijų nariai į istorijas buvo įsipainioję - turėtų suprasti, kad tokiais metodais šiais laikais rinkimuose niekas nedalyvauja ir už tai reikės atsakyti“, - pripažino partijos rinkimų štabo vadovas.

Jis vis dėlto sakė nemanantis, kad partijai mesti rimti įtarimai pakenks antrajame rinkimų ture dalyvaujančiam Vilniaus merui A.Zuokui.

„Pirmiausiai, Trakai nėra Vilnius. Kitas dalykas - politikai ir kriminalinė veikla nieko neturi“, - sakė Ž.Šilgalis.

Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Linas Kuprusevičius penktadienį per VRK posėdį sakė, kad minėtų šešių politikų namuose, automobiliuose, kitur atliktos kratos, rasta išankstinio balsavimo lapelių su informacija apie rinkėjus, įvairių užrašų, užfiksuoti jų pokalbiai ir susirašinėjimai žinutėmis, leidžiantys įtarti, kad tariamasi dėl balsų pirkimų. Taip pat pas tris kandidatus aptikta, įtariama, nelegaliai laikomų ginklų ir sprogmenų.

Trakų rajono savivaldybėje sekmadienį vykusiuose rinkimuose LLS (liberalai) laimėjo tris mandatus. Tarp išrinktų politikų - du minėti įtariamieji I.Kurpiuvienė ir A.Prokofjevas, bei trečiasis - Vydūnas Sadauskas, jam įtarimai nėra pareikšti.

Taip pat pareigūnai tiria atvejį dėl Trakų rajone pažeistų išankstinio balsavimo vokų plombų - dauguma vokuose buvusių biuletenių yra Liberalų sąjūdžio kandidatų naudai.

Daugiausia mandatų Trakų rajone per rinkimus gavo socialdemokratai (7), Liberalų sąjūdis (6) ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso koalicija (5). LLS (liberalai) gavo 3, Tėvynės sąjunga - Lietuvos krikščionys demokratai - 2, Darbo partija - 1 mandatą.

Antrasis rinkimų turas, kuriame bus renkami merai, vyks kovo 15 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių