Žiema oro uoste: sniegą valančios mašinos ir šimtai kilometrų per pamainą

  • Teksto dydis:

Per pusę paros – keli šimtai kilometrų nuvažiuoto kelio. Tokį atstumą savo darbo metu sukopia ne tik tolimųjų reisų vairuotojai, bet ir Vilniaus oro uoste sniegą valantys darbuotojai.

Būtent jie, pasitelkę galingas sniego valymo mašinas, kiekvieną žiemą užtikrina lėktuvų kilimo ir tūpimo tako bei perono švarą, o kartu ir sklandų lėktuvų eismą.

Kaip pasakoja Vilniaus oro uosto direktorius Olafas Martensas, tiek sostinės, tiek kitų Lietuvos oro vartų takai yra pradedami valyti vos pradėjus snigti. Tuomet į darbą kimba už aerodromo priežiūrą atsakingi darbuotojai, užvedantys net septynių čia esančių sniego valymo mašinų variklius. Ši žiema – jokia išimtis.

„Per vieną važiavimą tokia mašina gali nuvalyti 4 metro pločio juostą. Mūsų oro uosto kilimo ir tūpimo tako ilgis siekia net 2 515 m, todėl gausiai sningant mašinos vairuotojai, pakaitomis dirbantys po 12 valandų per pamainą, suvažinėja net kelis šimtus kilometrų“, – tikina O. Martensas, pridūręs, kad valant taką taip pat yra nuolat tikrinamas dangos sukibimo koeficientas.

O. Martensas pastebi, kad dalis nuo tako ir perono nuvalyto sniego yra nuvežama į specialiai tam skirtą atokią vietą oro uosto teritorijoje, o kita dalimi pasirūpina pačios valymo mašinos, vadinamos sniego rotoriais. Pastarieji surinktą sniegą nusviedžia 40 metrų nuo nuvalyto kilimo ir tūpimo tako.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to bankas

to bankas portretas
nu ir teisingai padare kad patvarke tuos ruskius zulikus,ir toliau lai tvarko!

Jonas

Jonas portretas
Rado ka pakalbinti didziausia Vilniaus oro uosto klouna ir ziopli, kuris net Lietuviskai normaliai nemoka kalbeti, nupirktas straipsnis,geda...!

nieko

nieko portretas
baisaus kai per metus vieną savaitę dirba, o kitą laiką ruošia techniką
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių