Žlugo „Irdaivos“ bandymas atnaujinti Sporto rūmų rekonstrukcijos konkursą

  • Teksto dydis:

Statybų bendrovei „Irdaiva“ galutinai nepavyko atnaujinti nutraukto Vilniaus koncertų ir sporto rūmų rekonstrukcijos konkurso.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas rugpjūčio 31 dieną atmetė „Irdaivos“ skundą ir paliko galioti Vilniaus apygardos teismo nutartį. Teismai pripažino, kad Turto banko vasarį priimtas sprendimas nutraukti konkursą buvo teisėtas, pranešė bankas.

Rūmų pritaikymo konferencijų centrui projektą įgyvendinantis Turto bankas pernai rugpjūtį jau buvo nutraukęs konkursą, kuriam pasiūlymus pateikė 4 dalyviai, iš jų trys neatitiko kvalifikacijos. Tuomet Turto bankas pradėjo derybas su „Irdaivos“, „Pamario restauratoriaus“ ir „LitCon“ konsorciumu.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) vasarį informavo Turto banką, kad vienas viešojo pirkimo komisijos narių, šiuo metu jau nedirbantis Turto banke, tuo pat metu dirbo ir „Irdaivoje“. Kovo pabaigoje FNTT atliko kratas „Irdaivoje“, jos vadovas ir savininkas Irmantas Kubilius buvo sulaikytas.

Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) praėjusių metų pabaigoje pareiškė, jog Turto bankas turės iš naujo svarstyti konkurso biudžetą bei konsorciumo pasiūlytą kainą, kuri pasirodė per didelė - ji siekė 27,79 mln. eurų.

Vyriausybė kovą patvirtintoje šių metų Valstybės investicijų programoje nenumatė lėšų Sporto rūmų rekonstrukcijai.

Be to, ministrų kabinetas rugpjūtį pavėlino rūmų rekonstrukcijos terminus – kongreso veiklai juos tikimasi pritaikyti iki 2021-ųjų. Anksčiau buvo numatyta, kad rūmai bus rekonstruoti 2018-aisiais, o kongresai, konferencijos ir kultūros renginiai čia vyks jau nuo 2019-ųjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių