10 eurų kyšis atsakomybės pilietei išvengti nepadėjo

  • Teksto dydis:

Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnams įkliuvo moteris, nenorėjusi, kad už smulkią kontrabandą jai būtų surašytas protokolas. Ji nuo gresiančios atsakomybės sumanė gelbėtis 10 eurų kyšiu.

Lapkričio 16 d. pavakarę į Šalčininkų kelio postą dviračiu atvažiavusi Baltarusijos pilietė A. R. muitininkams žodžiu deklaravo nevežanti draudžiamų prekių ar prekių, už kurias jai galėtų būti apskaičiuoti mokesčiai. Vis dėlto muitinio patikrinimo metu pas ją aptikta aštuoni pakeliai plonųjų „Minsk“ cigarečių.

Tai – smulki kontrabanda, už kurią pareigūnai pradėjo rašyti administracinio teisės pažeidimo protokolą, o keleivei buvo pasiūlyta nueiti į laukimo salę.

Moteris tą ir padarė, tačiau ramiai nusėdėti negalėjo – netrukus sugrįžo į muitinio įforminimo patalpas ir po savo pasu padėjo 10 eurų kupiūrą. Muitininkui paklausus, kam šie pinigai, pilietė aiškiai išdėstė, kad jie skirti pareigūnui, jog šis nesurašytų protokolo. 

Pilietei A. R. dėl siekio papirkti muitinės pareigūną pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai.

Per pastarąją savaitę tai jau trečias Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnų iniciatyva pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kyšio muitinės pareigūnui siūlymo.

Lietuvos muitinė primena, kad pranešti apie muitinės pareigūnų korupcijos, piktnaudžiavimo ar kitos neteisėtos veiklos atvejus galima visą parą, taip pat poilsio ir švenčių dienomis, nemokamu pasitikėjimo telefonu Nr. 8 800 55544, taip pat elektroniniu paštu pasitikek@lrmuitine.lt ar Lietuvos muitinės internetinėje svetainėje www.lrmuitine.lt



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių