100 tūkst. eurų reikalavusiems įtariamiesiams – iki 10 metų kalėjimo

  • Teksto dydis:

Šalčininkuose policijos pareigūnai kartu su Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ kovotojais sulaikė du asmenis, įtariamus turto sunaikinimu ir jo prievartavimu.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo visuotinai pavojingu būdu ir didelės vertės turto prievartavimo.

Šis ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas, kai ankstyvą kovo 6-osios rytą Vilniuje, Perkūnkiemio gatvėje, buvo sudegintas 2015 metų laidos „Škoda Octavia“ automobilis. Nuo jo užsidegė dar trys šalia stovėję automobiliai.

Pasak policijos, po šio gaisro nežinomi asmenys pradėjo grasinti ir reikalauti iš nukentėjusiojo didelės pinigų sumos. Tyrimo metu buvo nustatyti šiuos nusikaltimus padarę asmenys. Kovo 30 dieną įtariamieji buvo sulaikyti.

Abu sulaikytieji iš nukentėjusio reikalo perduoti 100 tūkst. eurų, o neįvykdžius reikalavimų, grasino susidoroti su jo šeima. Sulaikytųjų asmenų gyvenamosiose vietose atliktos kratos. Jų metu pas vieną įtariamąjį paimtas teisėtai laikomas šaunamasis ginklas ‒ pistoletas, pranešė Vilniaus apskrities policija.

Už didelės vertės turto prievartavimą Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimo bausmę nuo trejų iki dešimties metų.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių