Per 135 tūkst. eurų išviliojusiam sukčiui – lygtinė bausmė

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto apylinkės teismas trečiadienį lygtine bausme nuteisė vyrą, kuris, apsimetęs verslininku, iš moters išviliojo daugiau nei 135 tūkst. eurų.

Verslininku prisistatęs vyras nuteistas dėl sukčiavimo, pranešė teismas.

Nukentėjusioji, teismui papasakojo, kad su nuteistuoju Aleksandru Saulėnu susipažino internete. Po poros mėnesių A.Saulėnas pradėjo pasakoti, kad jam trūksta pinigų. Moteris pinigus paskolino, tuo pačiu paatviravo apie savo svajones. Vėliau vyras jai pasiūlė kurti bendrą verslą ir paskolintus pinigus pasiliko kaip jos įnašą į verslą. Nukentėjusioji juo patikėjo, nes jis labai apie viską gražiai pasakojo, ji nuolat jam skolindavo pinigų. Kai atidavė visus savo pinigus, pradėjo imti kreditus, įkeitė savo butą.

Nuteistasis savo kaltę pripažino iš dalies, nurodė, kad skolinosi pinigus, nes jam reikėjo verslui. Jis nenorėjo moters apgauti, pinigus norėjo grąžinti.

Teismas nustatė, kad A. Saulėnas, piktnaudžiaudamas pasitikėjimu, apgaule, bendravimo metu pateikdamas apie save tikrovės neatitinkančią informaciją, sudarydamas sąžiningo, perspektyvaus, turinčio įtakingų pažįstamų žmogaus įvaizdį, iš nukentėjusiosios nuo 2011 metų gruodžio iki 2016 metų birželio išviliojo 135 tūkst. 676 eurus. Nuteistasis turės grąžinti šiuos pinigus apgautai moteriai.

A. Saulėnas tikina, kad ketina atlyginti padarytą žalą, dirbti. Teismas nusprendė, kad bausmės tikslai nuteistajam gali būti pasiekti be realaus bausmės atlikimo, atidedant bausmės vykdymą ir paskiriant įpareigojimus.

Teismas vyrui skyrė 3 metų 10 mėnesių laisvės atėmimo bausmę, bausmės vykdymą atidėjo 3 metams. Nuteistasis įpareigotas per 1 mėnesį nuo nuosprendžio įsiteisėjimo pradėti dirbti arba užsiregistruoti darbo biržoje, visu bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpiu neišvykti už gyvenamosios vietos miesto (rajono) ribų be nuteistojo priežiūrą vykdančios institucijos leidimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Feliksas

Feliksas portretas
O siaube,akivaizdziai nupirkti teisejai,tik suknistos lietuvos,suknisti teismai taip nusprendzia.Jis matai uzsiregistruos darbo birzoje ir per 200 metu skola atiduos.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių