Aliarmas sostinės daugiabutyje: antrą kartą rasta gyvsidabrio

Vilniuje, R. Jankausko gatvėje, gyvenanti vilnietė savo skalbimo mašinoje aptiko gyvsidabrio.

Atlikta mechaninė ir cheminė demerkurizacija, surinkta apie 10 gramų gyvsidabrio, namo gyventojai perspėti dėl oro užterštumo gyvsidabriu, pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Surinktą gyvsidabrį pranešėja perdavė bendrovei „Grinda“. Su gyvsidabrio koncentracijos matavimo prietaisu išmatuota gyvsidabrio koncentracija septyniuose namo butuose ir pranešėjos automobilyje „Hyundai Santa Fe“. Butuose gyvsidabrio koncentracija buvo įvairi, didžiausia ji buvo moters automobilyje.

Penktadienį į namą atvyks Visuomenės sveikatos centro atstovai, bus atlikti pakartotiniai matavimai.

Šiame name 4 numeriu pažymėtame R. Jankausko gatvės name gyvsidabrio randama ne pirmą kartą – sekmadienį dėl viršytos gyvsidabrio normos iš dviejų butų išvyko gyventojai.

Kaip skelbė BNS, vėlų sekmadienio vakarą gautas pranešimas, kad R. Jankausko gatvėje į vieną butų gali būti atneštas gyvsidabris. Su prietaisu pamatavus gyvsidabrio garų koncentraciją, viename bute norma viršijo nuo 2,5 iki 8 mikrogramų kubiniame metre, priešais esančiame bute norma viršijo nuo 0,4 iki 1,4 mikrogramų kubiniame metre.

Bendrabučio laiptinėje ir kituose butuose gyvsidabrio garų koncentracija neviršijo normos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių