Atsliūkino pasiimti iš traukinio išmestos kontrabandos ir įkliuvo

  • Teksto dydis:

Vilniaus rajone Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai po trumpų gaudynių sulaikė vietinį gyventoją.

Vyras prie geležinkelio bėgių atsliūkino pasiimti iš traukinio išmestų kontrabandinių cigarečių.

Trečiadienį paryčiais Vilniaus pasienio rinktinės Kenos užkardos pareigūnai vaizdo stebėjimo kameromis užfiksavo iš krovininio traukinio išmetamus kelis paketus. Tai įvyko ties Vilniaus rajono Šumsko miesteliu, kuomet iš Baltarusijos atvykęs krovininis sąstatas judėjo link Kenos geležinkelio stoties, kurioje vykdomi pasienio tikrinimai.

Atkarpą nuo sienos iki stoties vaizdo stebėjimo kameromis kontroliuojantys pasieniečiai informaciją apie įtartino krovinio išmetimą perdavė patruliavusiems kolegoms.

Operatyviai reagavę VSAT pareigūnai nurodytoje vietoje aptiko juoda polietileno plėvele ir lipnia juosta apvyniotus ryšulius su pritvirtintomis savadarbėmis petnešomis. Juose buvo 3000 pakelių cigarečių „Minsk Superslims“ ir „Minsk Capital“. Tabako gaminiai paženklinti baltarusiškomis banderolėmis.

Netoli radinio pasieniečiai sučiupo cigarečių pasiimti atėjusį 45 metų Vilniaus rajono gyventoją. Šis dar mėgino bėgti nuo VSAT pareigūnų, tačiau greitai buvo sulaikytas ir surakintas antrankiais.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių disponavimo pažeidžiant nustatytą tvarką rūkalų nešikui pradėta administracinė teisena. Už tai gresia bauda nuo 4 tūkst. iki 6 tūkst. eurų.

Cigaretės saugomos Vilniaus pasienio rinktinėje. Vyras po apklausos paleistas ir turės atvykti į jo bylą nagrinėsiantį teismą.


Šiame straipsnyje: kontrabandacigaretėspasienis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių