Baltarusis kontrabandą vežė automobiliu su diplomatiniais numeriais

  • Teksto dydis:

Muitininkai pasienyje sulaikė baltarusį, kontrabandą į Lietuvą bandžiusį įvežti automobiliu su diplomatiniais registracijos numeriais.

Kaip antradienį pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba, spalio 19 dieną į Medininkų kelio postą atvykus automobiliui „Volvo S 80“, apžiūros metu muitinės pareigūnai pastebėjo, kad pabeldus skiriasi „Volvo“ priekinių ir galinių durelių skleidžiamas garsas.

Paprašius dureles atverti, apatinėje jų dalyje buvo pastebėti cigarečių pakelių fragmentai.

Susisiekus su Lietuvos užsienio reikalų ministerija, paaiškėjo, kad automobiliu važiavęs Baltarusijos pilietis V. B. nebeturi diplomatinio statuso, o automobilio diplomatiniai numeriai nebegalioja.

Tuomet mašinoje buvusios slėptuvės buvo išardytos, jose rasta 5,7 tūkst. pakelių cigarečių „Minsk“, „Queen“, „Winston“, „Kent“, „NZ“.

Be to, vienoje iš slėptuvių rasti ir tikri, galiojantys „Volvo S 80“ automobilio numeriai.

Pareigūnų žiniomis, naudotą automobilį su nebegaliojančiais diplomatiniais numeriais V. B. buvo įsigijęs iš vienos tarptautinės institucijos, kurioje anksčiau dirbo.

Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriuje pradėtam ikiteisminiam tyrimui dėl kontrabandos vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra.

Automobilis ir cigaretės buvo sulaikyti, Baltarusijos pilietis po apklausos paleistas, skyrus kardomąją priemonę – piniginį užstatą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių