Bankroto administratoriui dėl kyšio išsisukti nepavyko

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos teismas, išnagrinėjęs bylą apeliacine tvarka, panaikino Vilniaus miesto apylinkės teismo 2016 m. kovo 25 d. išteisinamąjį nuosprendį kyšininkavimu kaltintam bankroto administratoriui T. J. ir jam talkinusiam B. R., rašoma teismo pranešime.

Apygardos teismas pripažino T. J. kaltu dėl kyšininkavimo ir nuo baudžiamosios atsakomybės jį atleido pagal laidavimą, o B. R. pripažino kaltu dėl padėjimo kyšininkauti ir jam skyrė didesnę nei 9 400 eurų baudą.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Vilniaus valdybos pareigūnai ikiteisminį tyrimą pradėjo 2014 metų liepą, kai Vilniuje dirbantis bankroto administratorius T. J. kartu su B. R. pareikalavo ir priėmė iš bankrutuojančio grožio salono Vilniuje savininkės 6 000 litų kyšį už tai, kad nebūtų fiksuojami galimai padaryti pažeidimai.

Teismas nukentėjusiosios, bankrutuojančio grožio salono savininkės pareikštą civilinį ieškinį tenkino iš dalies – abu nuteistieji nukentėjusiajai solidariai turės kompensuoti didesnę nei 500 eurų turtinę ir neturtinę žalą ir beveik 300 eurų atstovavimo išlaidas.

Ikiteisminį tyrimą atliko STT Vilniaus valdyba, ikiteisminį tyrimą kontroliavo ir jam vadovavo Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių