Bausmė romei už itin pavojingų narkotikų platinimą – 8 metai kalėjime

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto apylinkės teismas antradienį kalėti daugiau nei 8 metus nuteisė čigonų taboro gyventoją V.S., kuri žemėje badė užkasti itin stiprią, žmogui pavojingą narkotinę medžiagą.

Moteris policijos pareigūnams įkliuvo pernai rudenį. Ji netoli savo namų bandė žemėje paslėpti beveik 150 dozių stiprios narkotinės medžiagos, pranešė prokuratūra.

Kažką užkasinėjančią į žemę V.S. Vilniaus tabore patruliavę du policijos pareigūnai pastebėjo praėjusių metų spalio 20 dieną. Moteris pareigūnams jau buvo žinoma kaip narkotikų platintoja, 2009-2016 metais už tai bei kitus nusikaltimus 3 kartus teista.

Policininkų paklausta, ką ji bando užkasti, V.S. parodė 148 lankstinukus su milteliais, paaiškino, kad tai narkotikai, kuriuos ji išvakarėse rado miške ir ketino pati suvartoti.

Atlikus ekspertizę paaiškėjo, kad į minėtus lankstinukus buvo supakuota 12,368 gramo miltelių, kurių sudėtyje yra itin stiprios narkotinės medžiagos – karfentanilio su priemaišomis. Karfentanilis legaliai naudojamas kaip raminamieji vaistai didžiausiems žinduoliams, tokiems kaip drambliai, o žmogui net ir labai maža šio preparato dozė gali būti mirtina.

Kaip informuoja Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas, karfentanilis yra tūkstančius kartų pavojingesnis nei morfinas ir fentanilis. Jo perdozuoti rizikuoja netgi patyrę narkotikų vartotojai. Būtent su šia narkotine medžiaga siejamos maždaug prieš metus Vilniuje įvykusios narkomanų mirtys nuo narkotikų perdozavimo.

Ikiteisminį tyrimą dėl didelio kiekio narkotinių medžiagų platinimo atliko Vilniaus miesto 2-ojo policijos komisariato tyrėjai, o jam vadovavo Vilniaus apylinkės prokuratūros 1-ojo skyriaus prokuroras Rytis Ivanauskas.

Ir ikiteisminio tyrimo metu, ir bylą nagrinėjant teisme V.S. tvirtino, kad miške surastus narkotikus ketino sunaudoti savo reikmėms, nes pati yra narkomanė. Tačiau jos organizme narkotikų pėdsakų nebuvo rasta.

Teismas tokius teisiamosios parodymus įvertino kritiškai ir pripažino vilnietę kalta dėl neteisėto disponavimo dideliu kiekiu narkotinių medžiagų, turint tikslą jas platinti. Už šį nusikaltimą V.S. skirta 8 metų ir 3 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, ją atliekant pataisos namuose.

„Jau ir anksčiau už narkotikų platinimą teista vilnietė ilgiems metams prarado laisvę ir tuo pačiu galimybę toliau tęsti šią nusikalstamą veiklą. O jos turėti stiprūs narkotikai nepasiekė vartotojų“, – sakė valstybinį kaltinimą byloje palaikęs prokuroras R Ivanauskas.

Premjeras Saulius Skvernelis, anksčiau ėjęs Vidaus reikalų ministro pareigas, yra sakęs, kad Vilniaus čigonų taboras yra vienas iš stambiausių heroino paskirstymo taškų šalyje.


Šiame straipsnyje: narkotikairomų taborasteismas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Neigalieji

Neigalieji portretas
Kazin kiek jau pasodinta romenu ir kiek dar reikes susodinti kol tuscia liks Roma. Cigonu taboras randasi triju kilometru atstumu nuo prezidenturos ir tokiu pat atstumu nuo vyriausybes bei Seimo, jau 27 metus, jeigu ka ponai.

Anonimas

Anonimas portretas
Neišeina taboro su visais narkotikais išnaikint, tai reikia susodint... Išeities nėra.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių