Bendrovės direktoriui sukčiaujant pasipelnyti nepavyko

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos teismas paliko galioti Vilniaus miesto apylinkės teismo nuosprendį, kuriuo kaltu dėl sukčiavimo pripažintas vienos uždarosios akcinės bendrovės direktorius.

A. Š. nuteistas laisvės atėmimu 3 metams ir 6 mėnesiams, bausmės vykdymas atidėtas 2 metams, įpareigojant nuteistąjį neišvykti iš gyvenamosios vietos be nuteistojo priežiūrą vykdančios institucijos leidimo.

Iš jo priteisti 26 065 eurai turtinei žalai atlyginti. Be to, A. Š. skirta ir baudžiamojo poveikio priemonė - sumokėti 376 eurų įmoką į nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų asmenų fondą.

Ikiteisminį tyrimą atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio valdybos pareigūnai. Jie išsiaiškino, kad bendrovės gamybinėse patalpose Šiauliuose įvyko sprogimas ir gaisras. Pareigūnai nustatė, kad bendrovės vadovas, siekdamas apgaule gauti draudimo lėšas, pateikė draudimo bendrovei neteisingą informaciją. Suklaidinta dėl įvykio priežasčių draudimo bendrovė išmokėjo 26 065 eurų draudimo išmoką dėl sprogimo ir gaisro metu sugadintų gamybinių patalpų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių