Bus teisiamas pėsčiąją sužalojęs ir gatvėje palikęs motociklininkas

  • Teksto dydis:

Teismui perduota byla, kurioje vilnietis R. T. kaltinamas motociklu sukėlęs eismo įvykį, pasišalinęs iš įvykio vietos ir palikęs nukentėjusiąją be pagalbos, kai grėsė pavojus jos gyvybei.

Motociklininkas R. T. bus teisiamas ir už neteisėtą disponavimą  narkotinėmis medžiagomis, turint tikslą jas platinti.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas 2016 m. balandį. R. T., važiuodamas motociklu Vilniuje, degant eismą leidžiančiam žaliam šviesoforo signalui, partrenkė ir sunkiai sužalojo per kelią ėjusią pėsčiąją. Pėsčioji dviratį per sankryžą varėsi jai degant raudonam šviesoforo signalui. 

Tačiau tyrimo metu buvo nustatyta, kad R. T. pažeidė Kelių eismo taisyklių reikalavimus, numatančius, kad jeigu atsirado kliūtis ar iškilo grėsmė eismo saugumui, vairuotojas, jeigu jis gali tai pastebėti, privalo sulėtinti  greitį, net visiškai sustabdyti transporto priemonę arba apvažiuoti kliūtį nesukeldamas pavojaus kitiems eismo dalyviams.

Kaip skelbia prokuratūra, nustatyta, kad jis, nors ir turėjo tokią galimybę, laiku nesustabdė vairuojamo motociklo, kad išvengtų susidūrimo. 

Partrenkęs ir sunkiai sužalojęs pėsčiąją, R. T. iš įvykio vietos nuvažiavo, nesiėmęs jokių priemonių, kad nukentėjusiajai būtų suteikta pirmoji medicinos pagalba.

Avarijos metu buvo apgadinta motociklo priekinė dalis, buvo paskelbta iš įvykio vietos dingusio motociklininko paieška.

Po daugiau kaip mėnesio, gegužės pabaigoje, R. T. policija sulaikė vairuojantį automobilį „Hyundai“. 

Policininkai automobilį sustabdė neatsitiktinai – jie jau turėjo duomenų, kad „Hyundai“ gali vairuoti iš eismo įvykio vietos motociklu dingęs R. T. 

Atlikdami kratą R. T. gyvenamojoje vietoje, šalia namo esančiame sandėliuke pareigūnai rado apgadintą motociklą, kuriuo balandį buvo partrenkta pėsčioji. Be to, automobilio „Hyundai“ bagažinėje aptiko didelį kiekį narkotinės medžiagos – kanapių.   Paaiškėjo, kad 600 gramų narkotinės medžiagos, turėdamas tikslą ją platinti, R. T. buvo įsigijęs tos pačios dienos rytą.

Pareigūnai įtaria, kad R. T. galėjo sprukti iš avarijos vietos, nes jau buvo ieškomas kaip vengiantis atlikti laisvės atėmimo bausmę už nusikaltimus nuosavybei.

Laisvės atėmimo bausmę už ankstesnius nusikaltimus jau atliekantis  R. T. dar išgirs nuosprendį už Kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių  pažeidimą, jeigu dėl to įvyko eismo įvykis, dėl kurio buvo sunkiai sutrikdyta kito žmogaus sveikata, palikimą be pagalbos, kai gresia pavojus kito žmogaus gyvybei, taip pat neteisėtą disponavimą dideliu kiekiu narkotinių medžiagų, turint tikslą jas platinti.

Už šiuo nusikaltimus jam gresia laisvės atėmimas iki 10 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių