Verslininkas A. Strolis lieka išteisintas dėl sukčiavimo

Buvęs bendrovės „Centro kubas“ vadovas Arūnas Strolis lieka išteisintas dėl sukčiavimo į valstybės biudžetą nesumokant apie 2 mln. eurų privalomų mokesčių.

Aukščiausiasis Teismas antradienį paskelbė, kad nėra duomenų, patvirtinančių A. Strolio apgaulę išvengti didelės vertės turtinės prievolės – mokesčių sumokėjimo į valstybės biudžetą.

Jis taip pat išteisintas dėl dokumentų klastojimo.

Tačiau A. Strolis lieka nuteistas dėl aplaidaus apskaitos tvarkymo, jam už tai skirta 1883 eurų bauda.

Aukščiausiojo Teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

2016 metais Vilniaus miesto apylinkės teismo nuosprendžiu A. Strolis buvo nuteistas už sukčiavimą stambiu mastu, apgaulingą apskaitos tvarkymą ir dokumentų klastojimą.

Verslininkui buvo skirta dvejų metų laisvės atėmimo bausmė jos vykdymą atidedant.

Vėliau Vilniaus apygardos teismas nuosprendį dėl sukčiavimo ir dokumentų klastojimo panaikino.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūnai yra skelbę, kad tikrindami Valstybinės mokesčių inspekcijos pateiktą informaciją, nustatė, jog nuo 2010 metų kovo iki 2014 metų gegužės tuometinis bendrovės „Centro kubas“ direktorius, negalėdamas iš asmeninių lėšų grąžinti bankui paimto asmeninio kredito, per tris kartus pardavė didelės vertės „Centro kubo“ nekilnojamąjį turtą. Už jį gavo daugiau kaip 13 mln. litų (3,8 mln. eurų), ir šiais bendrovės pinigais padengė asmeninę paskolą.

FNTT manė, kad tokiu būdu A. Strolis gavo asmeninę naudą iš „Centro kubo“ lėšų už daugiau kaip 3,8 mln. eurų sumą, nuo kurios bendrovė privalėjo apskaičiuoti, deklaruoti ir sumokėti į valstybės biudžetą beveik apie 2 mln. eurų mokesčių sumą.

Taip pat ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad A. Strolis, siekdamas išvengti mokesčių sumokėjimo, tvarkė apgaulingą apskaitą: nefiksuodavo dalies pardavimo pajamų, nepildė privalomų registrų ir nuo 2012 metų nebeteikė VMI privalomų deklaracijų, nors inspekcija įteikė priminimą dėl deklaracijų pateikimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

demokratijos triumfas

demokratijos triumfas portretas
Bomzas uz vistos pavogima gautu maziausia 3 metus griezto rezimo, o cia vagis taip vad verslininkas afera padare gal milijonui (kas cia aiskinsis) ir vaiksto laisveje zvengdamas is runkeliu teisingumo. Koki kysi dave TEMIDEI?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių