Buvęs policininkas teisiamas dėl žmonos ir dukros nužudymo

Vilniaus apygardos teismas antradienį pradėjo nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje buvęs policijos pareigūnas Miroslavas Šalcas kaltinamas nužudęs du žmones – savo buvusią sutuoktinę ir jųdviejų dukrą.

76 metų vyras sakė pripažįstantis savo kaltę. Jam už dviejų savo šeimos narių nužudymą gresia įkalinimas iki gyvos galvos.

Bylos duomenimis, nusikaltimas įvykdytas pernai birželio 11 dieną Vilniuje, Užupio rajone, Paupio gatvėje. Apsvaigęs nuo alkoholio vyras septynis kartus smogė peiliu buvusiai sutuoktinei Natalijai Šalcienei. Į krūtinę, pilvą ir kitas kūno vietas sužalota moteris mirė. Po to peiliu vyras sužalojo savo dukrą Olgą Gudonienę. Jai peiliu buvo smogta 19 kartų. 40-metė taip pat mirė.

M.Šalcas posėdyje pripažino, kad prieš teismą stoja antrą kartą – buvo teisiamas prieš 21 metus, kai dirbdamas policininku paėmė kyšį.

„Man nėra prasmės meluoti, nes man liko gyventi pora mėnesių“, – su ašaromis akyse pasakojo kaltinamasis.

Vyras teismo posėdyje sėdėjo laikydamasis už pilvo ir teisėjams rodė didelę žaizdą – sakė buvęs sužalotas prieš dešimt mėnesių. Tuo metu ir įvyko mirtimis pasibaigęs konfliktas tarp šeimos narių. Manoma, kad M.Šalcą besigindama sužalojo dukra.

Sunkiai judančiam kaltinamajam teismas leido bendrauti su teismu sėdint, paprastai proceso dalyviais bendrauja stovėdami.

Pasak M.Šalco, buvusi žmona, su kuria po skyrybų gyveno tame pačiame bute, taip pat dukra, vartodavo alkoholį. Šeimos nariai pradėjo pyktis, kai dukrai padovanojo butą Užupyje. Dukra gyveno kitoje miesto dalyje. M.Šalcui dukra grasino, kad jį išvarys iš namų, o butą Užupyje parduos. Vyras sakė su žmona kartu pragyvenęs 40 metų, nors išsiskirdavo, po to vėl susitaikydavo.

Kaltinamasis sakė, kad įvykio dieną Užupyje vestuvininkai jį pavaišino brendžiu, alkoholį jis tądien vartojo ir su pažįstamu.

Tą dieną jį su peiliu puolė ir žmona, o dukra grasino iš vonios kambario pasiimti kirvį.

„Bet iš kur toks įniršis – žmonai 7 kartus, dukrai – 19 kartų. Kodėl nekvietėt greitosios pagalbos?“ – klausė teisėjas Gintaras Dzedulionis.

M.Šalcas sakė, kad niekas kitas negalėjo jų sužaloti ir jis prisiima kaltę dėl artimųjų mirties.

Sunkiai sužalotas M.Šalcas atėjo į netoli namų esančią parduotuvę ir paprašė pagalbos. Daug kraujo netekęs vyras, lydimas policijos, buvo nugabentas į ligoninę. Į jo namus atėję pareigūnai rado peiliu subadytas dukrą ir žmoną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių