Cigarečių kontrabandininkus teismas siunčia už grotų

  • Teksto dydis:

Šeši Šalčininkų rajono gyventojai už cigarečių kontrabandą nuteisti realiomis ir lygtinėmis laisvės atėmimo bausmėmis, ketvirtadienį pranešė prokuratūra.

Nusikaltimų organizatoriui V. S. skirta pusketvirtų metų laisvės atėmimo bausmė, jo bendrininkui A. B. – dvejų metų laisvės atėmimo bausmė. Dar trims asmenims skirtos dvejų metų laisvės atėmimo bausmės, jų vykdymą atidedant tokiam pačiam laikotarpiui.

Šalčininkų rajono gyventojui Z. B. teismas skyrė 5,8 tūkst. eurų baudą. Ši bausmė subendrinta su anksčiau kitoje byloje paskirta penkerių metų laisvės atėmimo bausme už avariją, kurioje vienas žmogus žuvo, o dar keli asmenys buvo sunkiai sužaloti.

Bylos duomenimis, ne kartą už vagystes, turto prievartavimą ir turto sunaikinimą teistas V. S. 2016 metų vasarą subūrė šešių asmenų organizuotą grupę kontrabandinių cigarečių iš Baltarusijos gabenimui.

V. S. numatė vietą Versekos upėje, kurioje būtų galima iš Baltarusijos į Lietuvą perplukdyti kontrabandines cigaretes, bendrininkams paskirstė užduotis, aprūpino mobiliojo ryšio telefonais ir racijomis, paskirstė po stebėjimo vietas, nurodė perduoti jam informaciją, jeigu cigarečių gabenimo vietoje pasirodytų teisėsaugos pareigūnai.

Tų pačių metų liepos pradžioje keli kontrabandos gabentojai sukabinę grandine, iš Baltarusijos į Lietuvą perplukdė daugiau kaip 80 dėžių Baltarusijoje pagamintų cigarečių.

Kiti bendrai perplukdytas dėžes cigarečių krovė į automobilį ir gabeno į sandėliavimo vietą Šalčininkų rajone, Eišiškėse. Ten jau jų laukė tie, kuriems buvo patikėta atgabentas kontrabandines cigaretes iškrauti į garažą.

Bendrininkams bekraunant atplukdytas cigaretes, jų neteisėtą veiklą nutraukė atvykę kriminalinės policijos pareigūnai. Jie Eišiškėse esančiame name ir garaže aptiko beveik 70 tūkst. pakelių cigarečių su baltarusiškomis banderolėmis, kurių bendra muitinė vertė, įskaitant privalomus sumokėti mokesčius, viršijo 176 tūkst. eurų.

Cigaretes plukdę, gabenę ir jas krovę penki asmenys buvo sulaikyti.

Kontrabandos organizatorius V. S., sulaikius jo bendrininkus, pasislėpė. Buvo paskelbta jo paieška, skirtas suėmimas. 2017 metų vasarą jis buvo sulaikytas Baltarusijoje ir rugpjūčio mėnesį perduotas Lietuvai.

Šis Vilniaus apygardos teismo nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių